Många framgångsrika människor är noga med sin träning för att klara av att tänja på gränserna och nå sina mål. De vet att både mental och fysisk träning kan vara avgörande för deras karriär och välbefinnande. En stark kropp är bra för den mentala förmågan samtidigt som en stark kropp kan hjälpa dig att orka med det intensiva arbetet som krävs för att lyckas.

Se även: Tips om friskvård till anställda

Enligt John Ratey, en psykiater vid Harvard Medical School, så kan 10 minuters aktivitet förändra din hjärna. Han menar att motion är den bästa medicinen för hjärnan och hjälper ditt humör, minne och din inlärningsförmåga.

Så håller 8 framgångsrika personer formen

President Barack Obama: Kombinerar kondition och stryka
President Barack Obama tränar en kombination av konditionsträning och styrketräning 45 minuter om dagen, sex dagar i veckan. Även om han till Men´s Health sa att han inte är en morgonmänniska så ser han till att gå upp tidigt för att träna. Förutom den träningen så passar han gärna på att spela basket när tillfälle ges.

Richard Branson: simmar, kör Bikram Yoga, klättrar, springer och styrketränar
Richard Branson den mångsysslande entreprenören motionerar regelbundet i form av simning, Bikram Yoga, klättring, löpning och tyngdlyftning. Han säger att hans träning ger honom ytterligare fyra timmar produktiv tid varje dag.

Oprah Winfrey: Cardiotränar och mediterar
Oprah Winfrey kombinerar 45 minuters cardioträning, sex förmiddagar i veckan med 20 minuter meditation, två gånger om dagen. Hon är en av världens mäktigaste kvinnor och tränar för att hålla sig fysiskt frisk.

Michael Corbat: Spartacus träning
Citigroups VD Michael Corbat följer ett träningsprogram som kallas Spartacus träning. Denna träningsform sägs bränna fett och öka fitnessnivån avsevärt. Träningen ger även Michael Corbat den fokus han behöver för att klara av sitt jobb.

Anna Wintour: spelar tennis
Anna Wintour, editor-in-chief på amerikanska Vogue spelar tennis varje dag innan hon går till frisören. Hon vaknar upp klockan 05:45 varje morgon för att spela så att hon kan hålla sig disciplinerad och alert.

Nancy Pelosi: Tar en powerwalk
Kongressledamoten Nancy Pelosi tar en powerwalk på 45 minuter varje morgon. Under promenaden passar hon på att utnyttja tiden genom att planera sin dag, ringa tacksamtal och prata med sin personal.

Ron Shaich: Springer och simmar
Panera Breads vd, Ron Shaich springer eller simmar i sin inomhus eller utomhus pool under en timme, två till tre gånger i veckan. Även om han ser sig själv som en soffpotatis så tvingar han sig själv att träna för att klara de ökande kraven från sin verksamhet både mentalt och fysiskt.

Frits van Paaschen: Springer
Starwood Hotels & Resorts vd, Frits van Paaschen springer drygt en mil om dagen redan klockan 6 på morgonen. Han jämför träningen med sin ledarstil då han säger att affärer handlar om att erövra personliga rädslor, sätta höga mål för sig själv och bryta barriärer.

Källa: Business Insider


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.