Tesla, under ledning av Elon Musk, har skapat spekulationer i kryptovalutavärlden efter att ha överfört nästan alla sina Bitcoin-innehav, värderade till cirka 765 miljoner dollar, till okända plånböcker. Denna åtgärd har väckt frågor om elbilstillverkaren planerar att sälja sina Bitcoin-tillgångar.

Under tisdagen flyttades över 11 500 Bitcoin från plånböcker kopplade till Tesla, med endast 6,65 USD kvar i de ursprungliga plånböckerna, enligt Arkham Intelligence, ett företag specialiserat på kryptoanalys. De nya plånböckerna som tog emot Bitcoin verkar vara okända och inte kopplade till några etablerade kryptovalutabörser, vilket dämpar spekulationerna om en omedelbar likvidation.

Tesla är för närvarande den fjärde största företagsinnehavaren av Bitcoin bland börsnoterade bolag i USA, efter MicroStrategy och gruvbolagen MARA Holdings och Riot Platforms. Företaget förvärvade först Bitcoin för 1,5 miljarder dollar i februari 2021 och har tidigare ägt upp till 2,5 miljarder dollar i Bitcoin.

Trots detta sålde Tesla av 75 % av sina Bitcoin-innehav i början av 2022 efter den kraftiga uppgången i Bitcoin-priset under november 2021, då valutan nådde sitt högsta värde på cirka 69 000 USD. Vid den stora försäljningen värderades Bitcoin till cirka 24 000 USD per enhet.

Även om Tesla vid ett tillfälle övervägde att acceptera Bitcoin som betalning för sina fordon, drogs planen tillbaka kort därefter på grund av miljöhänsyn kring Bitcoin-brytning. Elon Musk har sedan dess uttryckt blandade känslor kring kryptovalutan, och har i intervjuer lyft fram sin preferens för Dogecoin (DOGE).

Det återstår att se om Tesla planerar att återuppta Bitcoin-betalningar, särskilt om majoriteten av brytningen skulle övergå till förnybar energi, något Musk tidigare har föreslagit som en förutsättning.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.