Hans tolv regler är framtagna för att motverka det kaos som allt fler verka uppleva i Sverige och omvärlden. Polariseringen i vårt samhälle är stor och det är svårt att avgöra hur nyheterna vi matas är vinklade eller om de ens ha inträffat.

Peterssons regler är genomtänkta och bara det att han läst en bok om dagen i flera decennier säger att de inte bara är tagna ur luften.

Här hans lista med tolv livsregler

1. Stå rak i ryggen och skjut bak axlarna (Stand up straight with your shoulders back)

2. Behandla dig själv som en person du är ansvarig för att hjälpa (Treat yourself like someone you are responsible for helping)

3. Bli god vän med människor som vill ditt bästa (Make friends with people who want the best for you)

4. Jämför dig själv med den du var igår, inte med hur någon annan är idag (Compare yourself to who you were yesterday, not to who someone else is today)

5. Låt inte dina barn göra något som får dig att tycka illa om dem (Do not let your children do anything that makes you dislike them)

6. Sopa rent framför egen dörr innan du kritiserar andra (Set your house in perfect order before you criticize the world)

7. Ägna dig åt det som är meningsfullt, inte åt det som är egennyttigt (Pursue what is meaningful, not what is expedient)

8. Tala sanning – eller låt åtminstone bli att ljuga (Tell the truth – or, at least, don't lie)

9. Förutsätt att den du lyssnar på kanske vet något som du själv inte vet (Assume that the person you are listening to might know something you don't)

10. Uttryck dig med precision (Be precise in your speech)

11. Stör inte barn som åker skateboard (Do not bother children when they are skateboarding)

12. När du möter en katt på gatan, klappa den (Pet a cat when you encounter one on the street)

Hur är själva boken då - 12 livsregler: ett motgift mot kaos?

Boken 12 livsregler ett motgift mot kaos är lysande där han blandar religion, filosofi och historia och väver det samman med personligt ledarskap och hur man blir en person av karaktär och integritet.

You are not everything you can be, and you know it. – Jordan B. Peterson

Men boken är inte för den som är nöjd med sin livssituation och världen utanför. Inte heller för den som inte är beredd att göra en förändring. Stundom om den riktigt tuff mot läsaren.

Missa inte: Använd din yttrandefrihet, eller förlora den

Jordan Petersons egna boktips

Här är hans egen lista på de böcker han anser vara några av de viktigaste för att utbilda sig själv. Han varnar: ”Dessa är de mest skrämmande böcker jag har stött på.”

Och sanningen är ofta skrämmande, men den måste berättas och få leva vidare. För de finns så många som gör allt för att gömma den.

Så mitt tips, läs hans bok om de 12 livsreglerna - omvärlden behöver det.

Se även: När masspsykos och grupphypnos riskerar leda till totalitarism


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
2020-11-16 08:23
Det är viktigare än nånsin att veta hur världen ser ut i verkligheten för att kunna förstå och läsa information på rätt sätt för din säkerhet och egenintresse... Titta på nedan rekommenderade video och försök lista ut vad han säger som det är menat..du kommer inse att man behöver kunna väldigt mycket om sin omvärld...men du får en bra vägledning i förtexten var du skall börja leta.
10/11-20 var momentumdagen då pendeln svängde och nu är det verklighet, mänskliga rättigheter och riktig demokrati som börjat styra den ekomiska och geopolitiska utvecklingen i världen....Detta då den kriminella korruptionen som Svenska staten, djupa staten, globala underrättelse kollektivet, Akademia, MSM och Wallenberg-sfären styrt åt Eliten med, NU ÄR BRUTEN.
Skåne som internationellt betraktas som ett suveränt land med egen flagga, lagbok och en riktig demokratisk författning ( den typ man bla, har i Schweiz där elit, politiker och administration är tvingade att följa och skydda individens beslut, rättigheter och egendom...istället för att vara en korrupt, förgripande cancer på dem.) samt med en enorm guldreserv kommer resa sig från den Svenska ockupationen....Resten av Sverige gör bäst i att öppet börja fundera på och bestämma sig för vilken typ av samhälle man vill leva i efter den kris som snart kommer.... Kolla in:www.youtube.com/watch?v=LM3TkBU8nlA och njut av varje guldvågsvägt ord, när insiktens pollett ramlar ner......och dammet från din forna Sverigebild knappt längre går att skönja ens i rummets infallande solljus...och varför skulle det...det var ju bara en illusion som är så lång man kan tänka sig från den verklighet dina barn har att möta.
Se mer...
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.