Kreditfaktura mallDokumentmallen kreditfaktura, även kallad kreditnota eller omvänd faktura, används då en köpare av en vara eller tjänst är missnöjd med denna vara eller tjänst, du vill göra en prisreducering, eller helt enkelt att kunden ångrar sitt köp.

Genom att använda en kreditfaktura kompenseras kunden av leverantören av varan eller tjänsten, eller med ett annat sätt att se på saken så är en kreditfaktura en faktura som leverantören skall betala till kunden.

Om en leverantör fakturerat kunden ett för högt belopp så kan leverantören utfärda en kreditfaktura till kunden på den summa som överskjutande vilket medför att kunden kompenseras för den felaktiga fakturan genom en återbetalning av leverantören.

Detta behöver finns med på en kreditfaktura

Ett unikt kreditfakturanummer, fakturadatum, belopp som skall korrigeras/återbetalas, moms samt referens till originalfakturan.

Beloppen står till skillnad från en vanlig faktura som minus (med ett minustecken) i en kreditfaktura. Istället för "pris", "kostnad" eller "att betala" står det vanligtvis "tillgodo" eller "summa att erhålla".

En vanlig fakturamall hittar du här.

Mallen för kreditfaktura är helt gratis.


Notis: När du vill spara kreditfaktura-mallen för att ladda upp eller mejla till någon, så rekommenderar vi att du laddar ner något av följande gratisprogram: CutePDF-Writer eller PDF-creator (En ny skrivare kommer att synas när du installerat och väljer att skriva ut genom att trycka på knappen "skriv ut" i mallen. Nu kan du spara filen som en pdf på din hårddisk. Originalfilen du laddat ner ovan sparar du på din dator tills nästa gång du ska använda den.)

Adobe readerHär kan du ladda ner den senaste versionen av Adobe reader. (Gratismallen kreditfaktura fungerar bäst i den senaste versionen.)

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
2 kommentarer
2013-01-08 19:36
Det ska så testa att placera det lite till vänster eller höger. Lirka så går det!;)
Mats Uno
2013-01-08 14:55
Hej,
Försöker använda mig av kreditfakturamallen men vet inte hur jag får summan att stanna längst till höger så allt summeras längst ner. Tips?
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.