Att god hälsa och välmående skapar bättre resultat även i företaget är ingen hemlighet. Här kommer flera bra tips av Karin Haglund (Hälsocoach, PT & Kostrådgivare) på hur du kan förbättra din hälsa och ditt välmående.

 • Gör andningsövningar varje dag för att bl.a. öka din energinivå, transportera bort gifter från kroppen samt optimera ditt upptag och din förbränning av näringsämnen. Se till att andas med magen.
 • Fysisk träning är bland det viktigaste för optimal hälsa. Det stärker hela din kropp och dina organ, får igång lymfsystemet och gör dig både piggare och friskare. Rör på dig varje dag, träna, motionera och ha en allmänt aktiv livsstil. Vi är gjorda för rörelse!!!
 • Vi äter överlag allt för syrabildande kost. Vi mår mycket bättre av att äta mer basisk mat, alltså mat med högt pH-värde. Framförallt grönsaker och frukter (med lågt sockerinnehåll ex tomat, avokado, citron, lime, vit grapefrukt). Även avokado, olivolja, och en del naturella nötter och frön hjälper din kropp att balansera pH-värdet.
 • Drick före maten, undvik att dricka till maten eller direkt efter. Detta för att optimera matsmältningen. Ca 15 minuter före och 1 timme efter är en bra riktlinje att följa.
 • Ät en stor portion grönsaker till varje måltid. Om du tillagar grönsakerna välj en skonsam tillagning som ångkokning eller i SaladMaster grytor. Ät helst största delen av grönsakerna råa för att få maximalt utbyte av vitaminer och mineraler.
 • Välj så naturliga livsmedel/råvaror som möjligt och ekologiskt i största möjliga mån. Gärna närproducerat när du får möjlighet. Om inte kemikalier, besprutningsmedel och hormoner är en tillräcklig stor anledning för dig att välja ekologiskt så finns det många tydliga studier som visar att den ekologiska maten är betydligt mer näringsrik.
 • Se till att dricka bra vatten, helst med högt pH-värde. Rena vattnet med ett bra filter. Det bästa vi har hittat efter många års forskning och sökande är vattenfiltret Life Ionizer 9200. Tillsätt gärna citron, lime, ingefära eller gurkskivor till vattnet.
 • Drick mycket färskpressad grönsaksjuice. Både enkelt och smidigt. Färskpressa t.ex. morötter, rödbetor, vitkål, sparris, broccoli, fänkål. Ja, de flesta grönsaker går att pressa. Att börja dagen med ett glas färskpressad grönsaksjuice kommer göra gott för din hälsa och öka din energi!
 • Ät bra enkel- och fleromättat fett varje dag! Bra källor är olivolja, avokado, fet fisk, linfrön rapsolja, nötter och frön.
 • Ät stor del av din kost Raw Food, dvs. grönsaker, groddar, frukt, nötter, frön och kallpressade kvalitetsoljor i sin naturliga form utan upphettning över 42 grader.
 • Använd rikligt med ingefära och vitlök. (stärkande för kroppen och inflammationshämmande)
 • Quinoa, Amaranth och Bovete är bra alternativ och mindre syrabildande än potatis, pasta och ris. De har också ett högt innehåll av bra proteiner och även ett högt vitamin- och mineralinnehåll.
 • Dela upp ditt energiintag på 5-6 ggr per dag. Ät en bekväm mängd mat vid varje tillfälle. Alltså frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och ev. kvällsmat.  Detta hjälper dig att hålla en jämn blodsockernivå och därmed en konstant energi.
 • Lusläs innehållsförteckningar. Innehållet står i löpande ordning. D.v.s. första ingrediensen är vad som det finns mest av i produkten. Håll dig till så rena livsmedel som möjligt med få ingredienser. Håll dig borta från E-nummer, aspartam, konserveringsämnen samt övriga artificiella tillsatser så gott det går.
 • Gör dig en tjänst och undvik eller dra åtminstone ner på syrabildande livsmedel och dryck som t.ex. kaffe, läsk, alkohol, socker, halvfabrikat, kött, snacks, vinäger, godis, bullar/kakor m.m.
 • Ät massor utav gröna grönsaker och bladgrönsaker. Klorofyllet gör underverk för din hälsa, grön mat är bland de mest livnärande och mineraltätaste livsmedlen på vår planet.  Alla gröna grönsaker och bladgrönsaker innehåller nödvändiga byggstenar som behövs för att bygga upp och bibehålla välmående celler.
 • Undvik att äta när du är stressad, ät istället i lugn och ro och välj bort sådant som distraherar under måltiden, ex tidningar, datorn, TV. Tugga maten långsamt så att enzymerna i saliven blandas väl med maten. En bra matsmältning är en utav nycklarna till optimal hälsa.
 • Det har säkert inte undgått dig att hur du mentalt mår påverkar din hälsa. Se till att göra vad du kan för att leva i ett positivt energiflöde som får dig att må bra. Satsa på personlighetsutveckling, mental träning och sök kunskap, inspiration m.m. i ämnet. Välj att umgås med människor som får dig att må bra. Ett tips är också att skaffa dig en bra coach som kan få dig att vidga dina trygghetszoner och hjälpa dig på vägen och utveckla din verkliga potential.
 • Bestäm dig för att UNNA dig att äta bra och ta reda på hur fantastiskt bra det går att må!!! Jag lovar att det är värt det:-)
Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.