Många tror att franchising bara passar den klassiska entreprenören som vill skapa nya trender i affärsvärlden, men det stämmer inte riktigt med verkligheten. Franchising handlar om att använda sig av ett redan fungerande system och ett framgångsrikt koncept.

Det passar bättre för personer som tycker om att följa en redan uppsatt modell och inte entreprenörer som vill skapa något nytt.

När man ser till personer som är framgångsrika inom franchising kan man oftast urskilja åtta egenskaper som de har gemensamt. Om du innehar dessa egenskaper är chansen stor att du har drivet och motivationen att bli en framgångsrik franchisetagare:

franchisetagare1. Motiveras av Resultat

Fokuserar på produktionen - Använder benchmarking - Uppfyller mål - Utvärderar resultaten

Du förstår att åtgärder inte är det samma som att prestera. Du utvärderar alltid processen för att uppnå resultat. Om en viss process inte fungerar så ändrar du direkt planen för att hitta en optimal strategi som kommer att fungera bättre.

2. Tänker stort

Ser framtida möjligheter - Identifierar nödvändiga arbetsuppgifter

Du vet att även om det inte är idealt att arbeta långa dagar och göra de tråkiga arbetsuppgifterna så kommer det löna sig i längden. Du håller ögonen på målet och ser de framtida möjligheterna som en källa av motivation.

3. Inspirationskälla

Genomför affärer - Bryr dig om framgång - Uppmärksammar ansträngningar

Du sitter inte och väntar på att affärerna ska komma till dig utan du skapar din egen framgång samtidigt som du uppmärksammar andra med samma arbetsmoral som du.

4. Optimist

Ser framåt - Skapar lösningar - Förblir positiv

Lösningar och möjligheter är mer uppenbara för dig än problem och hinder. Du tar hand om problem genom att lösa dem i stället för att slösa tid på att fundera på hur de uppstod.

5. Social

Kontaktar kunder - Håller en god arbetsmoral - Nätverkar - Är en röst i samhället

Det är naturligt för dig att skapa relationer. Du vet att oavsett bransch så är kunderna och de anställda dina viktigaste framgångsfaktorer.

6. Ansvarsfull

Tycker om vägledning - Vill ha ett skyddsnät

Du vill ha säkerhet och vidtar försiktighetsåtgärder i din vardag. Du vill alltid minimera riskerna i verksamheten genom att använda redan fungerande system.

7. Envis

Tror på framtiden - Har perspektiv på motgångar

Du gillar utmaningar och vet att det alltid kommer att bli bättre. Du tar dig alltid ur motgångar och låter dig inte dras ner i negativa tankar.

8. Lugn och samlad

Är konsekvent - Är lugn - Hanterar problem

Du vet hela tiden vad som händer runt omkring dig och fokuserar på de väsentliga och viktiga arbetsuppgifterna vilket får dina kunder och medarbetare att känna sig lugna.

Även om franchising inte passar alla så kan det vara idealiskt för rätt person. Dessa egenskaper tillsammans med bra finansiering och erfarenhet som egenföretagare är en bra grund för att lyckas med franchising.

Källa: Entrepreneur.com

 

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.