seo googleAtt din hemsida syns högt upp i en Google-sökning kan göra mycket för att hjälpa kunderna hitta till din butik och öka din försäljning. Sökmotoroptimering är en hel vetenskap men med några enkla knep kan du komma långt.

1. Visa sökmotorerna att du finns

Genom att lägga till din hemsida hos sökmotorerna kan det gå snabbare att komma med deras register över hemsidor och därmed komma med bland sökresultaten. I Sverige använder de flesta sökmotorn Google så det räcker oftast att lägga till hemsidan där. Lägg till hemsidan på Google genom deras verktyg för webbansvariga.

2. Rätt namn ger rätt effekt

Om du exempelvis har en sida som handlar om borrmaskiner bör sidan heta just borrmaskiner eller i alla fall innehålla delar av det namnet. Borrmaskiner bör även vara det man klickar på i menyn för att komma till sidan. Om du istället döper sidan till qwe455dff eller ny produkt så kommer inte Google tycka att det är relevant att visa sidan när någon söker på borrmaskiner.

3. Google läser bara text

När de stora sökmotorerna letar efter relevanta sökresultat analyserar de endast text. De förstår inte vad en bild betyder eller ens text som står på bilder. Tänk därför på att varje sida måste innehålla text så att sökmotorerna kan avgöra om sidan är relevant.

5 frågor till seo-experten

4. Startsidan ska synas mest

Informationen på startsidan brukar man försöka få att synas först i sökresultaten när besökare söker efter företagets namn eller tjänster på Google. Om du exempelvis har en snickarfirma i Luleå är därför orden snickare och Luleå bra att få med eftersom många potentiella kunder söker efter detta.

Tips: testa Googles sökordsverktyg för att få reda på vilka nyckelord som du ska ha med på din hemsida.

5. Använd nyckelord

Om du gör en enskild sida på hemsidan som handlar om skruvmejslar bör du få med ordet skruvmejslar 3-5 gånger på den sidan. På samma sätt försöker du få med ordet borrmaskiner på en sida som handlar om borrmaskiner. Ju mer specifik du blir inom just ett ämne desto mer relevant kommer det att bli. Tvärtom blir det om du skriver om många saker på en sida.

6. Lär dig skriva länkar

En bra tumregel är att besökaren ska kunna förstå vart länken leder utan att läsa texten runtomkring.

Rätt länkning: På Hemsida24 kan du göra en egen hemsida och e-butik utan förkunskaper. Sökmotorn ser en tydlig koppling mellan ordet Hemsida24 och länken man kommer till. Därmed blir länken relevant.

Fel länkning: Testa att göra en hemsida med Hemsida24, klicka här! Sökmotorerna ser ingen koppling mellan orden klicka här och Hemsida24:s hemsida som man kommer till när man klickar på länken.

Fler tips om marknadsföring över internet

7. Få fler att sprida din hemsida

Genom att få andra att länka till din Hemsida kommer den att landa högre upp i sökmotorerna. Bästa sättet att få länkar är att skriva om intressanta ämnen som läsarna vill sprida till andra. Det går även att lägga till hemsidan i en länkkatalog.

Obs! Länka måttligt. Google har avancerade detektorer som känner av om du spammar dina länkar i uppsåt att komma högre upp på sökmotorerna.

Lycka till med din sökmotoroptimering!

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.