Det sker på samma sätt som att när det blir soligare ändrar sig hudceller genom att bilda mer melanin och vi blir bruna. Tänker vi lite större så räcker det att pH-värdet i världshaven sjunker från 8.2 till 8.0 så får det enorma konsekvenser för livet på jorden.

Nej, det jag funderar på är mer den konstruerade ”miljö” som vi skapat omkring oss. Vår arbetsmiljö och arbetsmiljöanpassning.

Hur vi hela tiden ombeds att göra mer med mindre, på kortare tid och till lägre kostnad. Tänk bara på hur världen var när våra mor- och farföräldrar var unga. De levde ett ”tyngre” liv men oerhört mycket mindre komplext. De hade oftast samma arbetsplats hela livet. Höll ihop med samma person oavsett svårigheter och behövde inte uppgradera sina verktyg varje år. De kunde till och med ha dem som de fått i arv från sina föräldrar.

Nu är det definitivt andra tider. Vi har samma 24-timmars dygn som då. Har lika mycket energi att ösa ur som då, så vi behöver uppgradera något om det ska fungera med det liv vi nu förväntas klara av. Att utbilda oss själva och bli ännu bättre på det vi gör är självklart för de flesta av oss och förhoppningsvis får vi möjlighet till det via vårt arbete. Annars blir det till att investera i oss själva på olika sätt. Det som kanske inte är fullt lika enkelt att se är hur kraftfullt vår personliga arbetsmiljö påverkar hur mycket av vår potential vi kan få ut i varje ögonblick.

För det är i de personliga detaljerna som framgången bor. Både för dig själv och för dina kunder. Om du inte tror att liten tuva kan tippa stort lass som ordspråket går, så pröva att försöka sova när du har fått in en mygga i sovrummet. Det lilla surret som blir högre var gång myggan närmar sig örat kan hålla vem som helst vaken, eller hur? Samma sak med en trög dator, taskig kontorsmiljö eller någon annan detalj som gör att du inte kan få ut max av det du gör.

Kan en världsmästare få stryk av en nybörjare?

På samma sätt som jag skulle slå Usain Bolt på 100 meter om jag sprang på en löparbana och han i ett vattenfyllt träsk, så spelar det ingen roll hur världsklass vi är på det vi gör om vi inte ger oss själva rätt förutsättningar. En bra organiserad arbetsplats och en dator som är uppdaterad nog för att göra jobbet lättare. Kanske lite skön musik i bakgrunden och saker lagda där du kan hitta dem hemma. Inte vet jag vad det är för just dig men se till att dina förutsättningar är mer välpreparerad löparbana än träsk.

Märk väl att jag pratar om prestation här. Inte lycka. Lycklig kan du vara oavsett vad som pågår runt dig eftersom det inte är något du uppnår – det är något du är född med. Att springa i ett träsk kan vara fantastiskt kul och utmanande, men vill du få ut mer av din personliga kapacitet och ha chans att slå personliga rekord så gäller det att vara noga med att hålla en miljö runt dig som stödjer det du vill åstadkomma.

Arbetsmiljön hos Google

Företaget Google har bollhav, rutschkanor, gungor och andra ”leksaker” liggande på kontoret. För de har märkt att det främjar den typ av lekfull kreativitet som de vill locka fram ur sina anställda. Militären, läkare och andra vill ha kliniskt rent och total ordning för de kan inte tänka på sådant när liv hänger på det i en krissituation.

Läs mer om Googles arbetsmiljö och varför de ofta blir utsedda till världens bästa arbetsplats.

Så vad behöver du för arbetsmiljö för att ditt bästa ska leda till personliga rekord? Det behöver inte vara perfekt, men varje liten förbättring du kan få till gör att allt det du lagt ned i utbildning, träning och förståelse för dina tankars påverkan lättare omsätts i bättre resultat. Och det är något som jag tror vi alla är intresserade av att få.

Bilden till artikeln är hämtad från theqube.co.uk

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.