Första artikeln jag publicerade handlade om Napoleon Hills bok Think and Grow Rich, har ni ännu inte läst den boken? Inga problem här kommer lite mer inspiration.

I boken nämnes en teknik som användes flitigt av flertalet framgångsrika människor, vilka blivit intervjuade av författaren Hill. Det är en ytterst mänsklig egenskap alla besitter, nämligen att visualisera.

Det står ingenting i boken om vetenskapen bakom, utan där berättas om hur flertalet människor uppfunnit rikedomar samt fått storslagna idéer och underbara liv. Hur? Jo de har först sett vad de önskat i sin inre värld, genom visualisering. Därefter har de trott på vad de upplevt samt känt äktheten i det. Men det räcker inte, det som krävs är en starkt brinnande önskan efter att nå dit.

Passion är således otillräckligt, det krävs något mer. Vad? En explosion inombords som gör dig besatt av att uppnå det du visualiserat.

Lionel Messi som vill vinna världs VM, Muhammed Ali som ville likadant, har de inte haft en sådan enorm kraft i sin önskan efter framgång? Konsistent handlande mot ett stort mål, där alla deras handlingar sammanflätats efter detta stora viktiga syfte.

I denna artikel vill jag betona vikten av visualisering. Det är en start för alla entreprenörer, investerare och företagare. Det är vetenskapligt påvisbart att det har en gynnsam effekt på hjärnan, vilken i sin tur producerar ytterligare tankar och känslor mot detta syfte.

På vilket sätt skapas visualisering?

Det finns många olika sätt, men att bara skriva en affärsplan räcker inte utan helst ska detta läsas ofta och upprepas högt vid läsning, men absolut viktigast upplevas inombords.

Strax ska jag berätta den teknik jag läst om men bläddra själva på internet om ordet visualisering, det finns såklart mycket information där. Mitt syfte är helt enkelt att från boken Think and Grow Rich understryka i denna artikel hur viktigt detta ämnet är, eftersom det förekommer i många olika affärsböcker samt väldigt starkt i sportlivet.

För min del är detta ibland svårt eftersom i början blir det en förändring i hjärnan med nerverna så det kommer vara svårt i början men med tiden och träning blir ni bättre och ser tydligare era mål. Jag lärde mig först detta för många år sedan och har kämpat vidare sedan dess. Ibland glömmer jag, ibland för längre tid även, men återkommer alltid till denna tekniken.

Med ihärdighet kommer ni att lyckas, och bli bättre på detta. Vad är vinsten för er? Jag är inget vittne om framgång, men i relationer funkar detta lika starkt som i ekonomin. Vinsten är att hjärnan blir bättre på detta område, vilket kommer att gynna er i att tänka större och starkare. Lita inte på mig för det, vetenskapen har sitt stöd i detta.

Vad har du för nytta av att lära dig något nytt? I detta fall mycket. Vad ni egentligen bör fråga er är, vad har ni att förlora på att strunta i detta? Mycket.

Jag skriver som i förra artikeln hur ni kan börja, en enkel variant, det finns svårare sätt att göra detta på och mer detaljerat i bland annat boken men även i andra böcker.

Skriv ner det ekonomiska målet ni önskar tjäna, när ni önskar motta denna summa samt vad ni tänker ge i retur. Upprepa läsningen varje dag för er själva. Sedan bör ni visualisera; stäng era ögon, ta ett djupt andetag och liksom gå in i meditativt tillstånd, se för er själva hur ni skapar denna summan, hur ni tar emot den till ert bankkonto från månad till månad. Fortsätt sedan med att känna hur allt blir levande, känslor och tankar hör ihop.

Ett tips: gör det på ert eget sätt med min mall som vägvisare.

Mitt exempel kan lyda såhär: Mitt mål är att tjäna 30 miljoner kronor tills att jag blir 40 år gammal. Tillbaka ska jag ge de absolut mest innovativa tjänster och produkter som en byggentreprenör.

Sedan om ni misslyckas, det gör inget för att om ni har testat så har ni tagit ett steg och ligger före nästan hela världen som aldrig i hela livet testat. Och hur många människor visualiserar drömmar? Jo förmodligen de enda människor som uppnår de drömmarna.

Nu ligger bollen hos dig som läser, jag utmanar dig att testa detta. Var en vinnare och testa nu!

"Jag är inte expert på detta, är enbart en lärling av andras läror."

Edgar Sarkayan - Artikel 2

Kommentera och gilla gärna om detta var en läsvärd artikel. Skriv gärna också om era upplevelser och tankar, erfarenheter kring detta ämnet.

Läs vidare: När vi söker passionen opassionerat


0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.