Var du än befinner dig i världen spelar kosten en viktig roll när det handlar om vad som utgör en hälsosam livsstil. Med de oändligt kontrastrika matvanorna som finns runt vårt jordklot är det omöjligt att hitta en ”korrekt” regel att följa. På kartan nedan kan du se de populäraste matalternativen i sökandet efter den där hälsosamma ”feel good”-faktorn. Detta baserat på Tiendeos globala användardata.

Sydafrika - Fruit and Veg City
Sydafrikanerna måste älska frukt och grönsaker, särskilt då Fruit & Veg City, även känd som Foodloversmarket, är en av de mest frekvent visade återförsäljarna i Sydafrika.

USA - Walgreens
Hälsa och välmående är uppenbarligen viktigt för amerikanerna, eftersom veckokatalogen från läkemedelsjätten Walgreens är en av de mest visade i USA.

Storbritannien - Olivolja
Trots de oändligt skiftande diettrenderna i Storbritannien tycks den gamla trogna Medelhavsdieten fortfarande vara populär, då olivolja är ett frekvent sökord i landet.

Indien - Torkad Frukt
Torkad frukt används ofta i indiska recept vilket kan förklara varför just detta är en så frekvent eftersökt produkt i Indien.

Kanada - Mary's Gone Crackers
Organiskt, glutenfritt, GMO-fritt, fullkorn, veganskt och kosher! Det är lätt att förstå varför kanadensarna är ivriga att få reda på var man hittar hälsosamma produkter från Mary’s Gone Crackers.

Australien - Woolworths’ ‘Fresh’ Magazine
Där borta i Australien tycks de älska att laga nya, hälsosamma rätter. Detta då magasinet ”Fresh” från Woolworth, fullt av recept och nyttiga matidéer, alltid är populär läsning för Australiensarna!

Nya Zealand - FreshChoice
Lokalt är ordet på Nya Zealand! Den lokalt ägda och drivna butiken FrechChoice och deras veckokataloger som är fulla av lokalproducerade produkter är omtyckt av alla.

Världskarta

Malaysia - Sojaolja
Sojaolja är en av de mest hälsosamma matlagningsoljorna, då det har låga nivåer av saturerat fett och är fritt från kolesterol. Inte konstigt att malaysierna gillar att använda den i matlagningen!

Japan - Yunkel
Hälsodrycker är populära i Japan, och favoriten är Yunkel. Att dricka en hälsosam dryck innan jobbet är en del av vardagsrutinen för japanska arbetare.

Tyskland - Sjögräs
Nu kanske du blir överraskad, men konsumenter i Tyskland tycks sukta efter sjögräs! Med sitt höga proteininnehåll och det faktum att det har mer C-vitamin än apelsiner, är det lätt att förstår varför.

Portugal - Vitaminer
Portugiserna gillar att hålla sig hälsosamma med vitaminer, vilket reflekteras i att återförsäljaren Vitaminas är en av de mest eftersökta i Portugal.

Österrike - Kokosolja
Kokosolja är en av de få produkter man officiellt kallar ”superfood”. Användarna av Tiendeo Österrike verkar ha full koll på detta, då kokosolja är en frekvent eftersökt produkt bland katalogerna.

Frankrike - Lax
På Tiendeo Frankrike söker man främst efter mat från vattnet. Lax har den högsta andelen sökningar, men fisk- och skaldjur generellt kommer tätt därefter.

Nederländerna - Agrimarkt
Nederländska återförsäljaren Agrimarkt stoltserar med att vara del av landets jordbruksunion och fokuserar på närproducerat. Engagemanget för sunda matvanor är uppenbarligen stort hos användarna av Tiendeo Nederländerna, eftersom dessa kataloger visas frekvent.

Singapore - Babyspenat
Visste du att en näve babyspenat varken innehåller fett eller kolesterol, och endast omkring tio kalorier? Den här vitaminrika grönsaken är vad hälsomänniskor i Singapore söker efter mest!

Sverige - Rödbetsjuice
Den förhindrar ålderstecken, hjälper till att förebygga cancer, främjar hårväxt och sänker blodtrycket. Det är lätt att förstå varför svenskarna älskar att bläddra runt i reklamblad i jakt på rödbetsjuice.

Danmark - Smørrebrød
I Danmark bläddrar man ofta efter Smørrebrød eller rågbröd, som är ett mycket nyttigare alternativ till vanligt vetebaserat bröd, då det både reducerar kroppsfett och överlag tycks vara mer tillfredsställande i jämförelse.

Norge - Fisk
Norrmännen har hört att ett ökat fiskintag är bra för den som strävar mot en mer balanserad kost, och detta återspeglas i norrmännens intresse för reklamblad som erbjuder färsk fisk.

Italien - Extra virgin olivolja
Det kommer kanske inte som någon överraskning att den i Italien mest eftersökta produkten bland nyttiga matvaror är… extra virgin olivolja. Proppad med antioxidanter och nyttiga fettsyror kan den användas till allt!

Brasilien - Peg Pese
Brasilianarna tar hjälp av frukt- och grönsakskedjan Peg Pese för att hålla sig hälsosamma.

Spanien - Veritas
Kedjan Veritas är en av de stora vinnarna i Spanien. Reklambladen från den katalanska super-organiska matbutiken har uppnått 60 % i läsning de senaste 6 månaderna.

Ryssland - Faberlic
Flingor av olika slag har länge varit en populär hälsoprodukt i Ryssland. Faberlic, en återförsäljare som fokuserar på den nyttiga livsstilen, publicerar regelbundet en katalog som är fylld med nyttiga recept baserade på olika sädesslag. Man hittar alltifrån goda soppor till nyttiga grötrecept!

Latinamerika
Kött är en viktig del av den latinamerikanska dieten. Konsumenter söker i regel efter erbjudanden på kyckling. De låga kolesterol-nivåerna gör kyckling till en bra produkt för den som vill ha den kardiovaskulära hälsan på topp. Mjölk är en annan produkt som lockar de latinamerikanska konsumenterna. Ett glas lättmjölk ger en tredjedel av det rekommenderade dagliga kalcium-intaget och har låga fetthalter, vilket gör mjölken oumbärlig när det kommer till att förebygga sjukdomar såsom benskörhet. Dessutom behöver man inte oroa sig för kolesterolet.

Om studien
Tiendeo är ledande inom kataloger och kuponger online, med närvaro i 35 länder och med över 25 miljoner unika användare i månaden. Den här artikeln använder interna sökdata för att avgöra vilka nyttiga matalternativ användare runtom i världen föredrar.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.