Nikki BoklundDet startar många företag inom nischen hälsa och friskvård idag och här finns en stor marknad eftersom trenden ”att ta hand om sig själv” håller i sig. Yoga är en av de starkaste trenderna inom detta området och det har öppnat upp för många duktiga yogaentreprenörer.

Nikki Boklund från Malaysia är en sådan eldsjäl som brinner för att sina kunder ska hitta bättre balans i livet när de kliver in i hennes populära och mycket framgångsrika yogastudio, Karmicmonkis ONEhotSPOT i Lund.

- Meditation och yoga har funnits som en naturlig del i hela mitt liv i min multikulturella familj i Malaysia där jag växte upp. Jag började med yoga när jag bara var fyra år och på den vägen är det och är det mitt arbete och min mission att dela de kunskaperna till andra. Jag vill lära ut andlighet genom kroppen. Vi har det alla inom oss och jag anser att alla har rätt att vara hälsosamma säger Nikki med stor entusiasm.

Nikki berättar att det har varit många små och stora utmaningar innan hon öppnade sin studio. Men hon känner sig glad över att hon tog steget för det är en större frihet att ha eget än att vara anställd ändå även om det finns skillnaden att man verkligen uppfattas mer som ”chefen” när man är entreprenör i hennes hemland.

Vad är det då som är din största drivkraft som företagare?

- Min största drivkraft är passion, empati och kärlek till människor. Sen är det också så att jag vägrar misslyckas med något jag tagit mig för att göra och nu är det detta jag ska driva punkt slut.

Nikki ser varje dag som entreprenör som en utmaning och har stor tillit inom sig själv att det saker och ting alltid löser sig förr eller senare. Hon är också väldigt bra på att både lyssna på sig själv och sina kunder och att hon alltid är närvarande i det hon gör vilket också har varit en framgångsfaktor i hennes sätt att möta kunder och göra affärer.

- Jag vill dela mitt yogakoncept till ännu fler kunder och därför tittar jag efter möjligheter att expandera genom att öppna fler studios. Redan från första början hade jag stora planer för framtiden med mitt bolag.

Hon menar på att det finns två sorters människor, de som gör och leder och de som följer efter. De som väljer att alltid följa andra kan aldrig bli så framgångsrika som de som vågar förverkliga sina drömmar.

- Vi har bara ett liv. Det gäller att vara realistisk och inse att det är ingen annan som kommer och ”fixar det åt oss” vi måste göra jobbet själva och det är också det som är tjusningen med att lyckas på egen hand.

Nikki Boklunds bästa tips till andra som också vill starta eget

  • Börja med att hitta och känn in din dröm och det du vill göra både för dig själv och världen.
  • Håll fokus på det du har bestämt dig för
  • Ta små steg hela tiden med sådant som gör att du går framåt oavsett om det inte går i den takten och blir precis som du hade tänkt dig från början.
  • Ha stark inre tillit till att du når dit du ska. Släpp taget om kontroll.

Foto Fredrik Boklund

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.