”Gör det som du älskar att göra”. Den här meningen har du säkert hört många gånger. Jag har hört den i alla fall. Minst hundratals gånger. Den här meningen är egentligen inte ett råd för att förbättra din karriär utan snarare ett överlevnadstips. Jag ska förklara hur jag menar.

Världen blir allt mindre och med det menar jag att vi har lyckats automatisera många arbeten med hjälp av datorer och olika programvaror. Många andra jobb har outsourcats till andra länder där jobbet kan göras billigare och mer effektivt. Så nu när världen blir mindre är det ännu viktigare att älska ditt arbete. Alla andra monotona och enformiga jobb håller ändå på att automatiseras eller outsourcas. De jobb som blir kvar är sådana som kräver mänsklig kreativitet, passion och fantasi. Så med andra ord, jobb som inte kan automatiseras och outsourcas är sådana jobb som endast kan göras av personer som älskar det de gör.

Jag tycker personligen att de personer vars jobb varken kan automatiseras eller outsourcas kommer att vara oövervinnliga. Så vilka är dessa oövervinnliga personer? Jag har tittat på olika tjänster och anser att det egentligen finns fyra typer av personer som kan känna sig säkrare och jag listar dem här nedan.

1) Personer med unik talang såsom exempelvis fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic eller sångaren Bob Dylan eller varför inte ta sångerskan Adele. Deras talang kan trots allt inte outsourcas eller automatiseras.

2) Personer vars arbete är kopplade till det lokala samhället såsom kockar, frisörer och sjuksköterskor.

3) Personer som har specialiserat sig inom ett visst ämne och har en unik kompetens som exempelvis konsulter, konstnärer, designers och kirurger.

4) Sist men inte minst, personer som är flexibla och kan anpassa sig till förändringar. Både inom den generella utvecklingen och på grund av förändringar inom olika branscher. Det här gäller nog för de flesta av oss.

När jag tittar på dessa olika typer av personer inser jag att om jag vill bli mer specialiserad, flexibel och bidra med det där lilla extra, så är det bäst om jag tycker om det som jag gör. Eller inte bara tycker om, utan snarare älskar det som jag gör.

Så om du vill ha större framgång och glädje här i livet, ska du inte bara lyssna på huvudet. Lyssna till ditt hjärta som är din bästa rådgivare. Följ din magkänsla och gör det som du verkligen älskar att göra. Vet du inte än vad du älskar att göra, börja ditt sökande efter det som gör ditt arbete unikt. Något som hindrar ditt arbete från att automatiseras av en dator eller outsourcas till Indien. Det gör dig framgångsrik och oövervinnlig!

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
Jonas T
2012-09-27 12:54
Så sant! Viktigt men inte helt lätt att hitta vad man verkligen vill göra i livet. Vi har nog alla en massa saker vi tror förväntas av andra vilket gör att vi inte riktigt vågar tänka "vad vill jag verkligen göra med mitt liv".

Värt att ta en lång funderare på detta så man inte jobbar i flera år med något som man egentligen inte riktigt vill göra. Livet är ju för kort för det 🙂
Se mer...
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.