Är du frustrerad över att inte ha fler kunder? Är du en av dem som skriver listor över saker du ska göra, borde göra och vill göra? Har du dåligt samvete för att du inte hunnit göra allt på dina listor? Känner du en känsla av otillräcklighet? Då ska du läsa vidare här.

Dessa 5 tips gör att du blir mer produktiv, mer effektiv och känner dig nöjd med dig själv. Inte helt fel, eller hur?

Låt mig dela med mig av en hemlighet. Även om marknadsföring, pengar och hjälp är mycket viktigt, så är det ofta inte det som håller dig tillbaka från ett blomstrande företag. Det här är vad jag möter om och om igen och som är det största hindret. Jag var själv tvungen att komma över det och det behöver också du.  Ju snabbare du kommer över det, desto bättre. Är du redo? 

1. Sluta göra det som inte fungerar

När listan med att-göra punkter blir längre och längre, frustrationen allt större och större och kunderna uteblir – då gäller det för dig att stanna upp en stund. Stanna upp och inse att det här sättet att lösa problemet inte fungerar.

Om du inte har de resultat du vill ha i ditt företag – så beror det på dina tidigare beslut. Vill du ha en förändring, se till att sluta göra dets om inte fungerar och pröva något annat.

Det krävs en hel del för att ro förändringar i land och att få bestående resultat. För att du ska lyckas krävs lust till förändring, handlingskraft, stenhård vilja och massor av disciplin samt att du tar ANSVAR för dig och dina beslut, ditt företag och ditt liv!
Detta innebär att om du väljer att INTE göra något en dag, så tar du ansvar för ditt beslut.

2. Var effektiv med din tid

Hur du använder din tid varje dag är avgörande för hur mycket pengar du kommer att tjäna. Att du kan se, förstå och agera på det som är ABSOLUT viktigast varje dag, är nyckeln.

När jag har lust att ligga och dra mig i sängen och inte kliva upp i tid (för du vet, vi företagare kan ju välja våra arbetstider), så tänker jag numera; "Jag tjänar inga miljoner i sängen!" . Det får mig att stiga upp ganska snabbt!
 
Du behöver lära dig ett system att förvalta din tid som gör dig så mycket mer effektiv. Kanske till och med dubbelt så effektiv.

Din uppgift: Notera vad du fyller din dag med. Är det aktiviteter som genererar pengar eller är det sånt som du kan göra efter jobbet? Fokusera mestadelen av tiden till 2 saker: Att marknadsföra ditt företag och att ha kontakt med dina kunder ex. utföra de uppdrag och bokningar du har fått. 

3. Ha ett laserfokus

Vad händer varje gång du överger ett ofärdigt projekt för att göra något annat? Eller för att påbörja något annat roligare projekt? Jo, du slutför inte projekten i tid. Att vara envis och fokusera är egenskaper som varje framgångsrik företagare äger, speciellt de som tjänar sjusiffrigt eller mer.
 
Fråga dig om du fokuserar på rätt saker. Gör du inte det, så behöver du fokusera om och verkligen bara göra det som ger dig inkomster i företaget. Annars är det en hobbyverksamhet som du håller på med! Det är också helt OK att ha en hobby, men det förmodligen vill du tjäna något på det. Den agen du börjar se ditt företag ur ett professionellt perspektiv, så är det resultat som du bör sträva efter samtidigt som du hjälper andra människor. Att kombinera dessa mål går faktiskt att göra!

4. Se till att göra 3 saker varje dag - inte mer

Skippa 100-punktslistan och fokusera på att göra TRE (3) saker varje dag. Konsten är att få dessa tre saker gjorda. Välj ut tre saker att göra idag. Skrid till verket – GÖR en 3-stegs Action Plan för idag. Det kan se ut exempelvis så här:

  • Ringa kunder
  • Följa upp en offert på föreläsning
  • Förbereda innehåll för en gratis föreläsning

För varje sak som du slutför på din 3-stegs Action Plan markerar du med en Stjärna ( *) eller med ett V som står för Victory dvs. att vinna. Detta för att du är en STJÄRNA och en VINNARE!
Du har ju just klarat av en sak! 

5. Framgångarna samlas på hög. WOW!!

Använd enkel multiplikation för att se hur det går för dig. Efter en hel arbetsvecka, så har du utfört 15 saker. Efter en månad så har du gjort 60 saker. På ett kvartal blir det inte mindre än 180 saker och under ett helt år har du genomfört otroliga 720 (!!!!) saker.

Fråga dig själv - hur långt kan du ta dig genom att göra 720 saker under ett helt år?
Jag kan garantera dig att du är mycket närmare både fler kunder, effektivare marknadsföring och mer pengar på bankkontot. Testa detta - och upplev tillfredsställelse! Tänk också på att du varje vecka är 15 saker närmare dina planer, dina drömmar och dina visioner.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.