Mette är certifierad coach och kallar sig själv för passionsexpert. Det var precis vad hon gjorde; följde sin passion.

Vilken är din affärsidé?

Jag är Sveriges enda certifierade PassionCoach och min affärsidé är egentligen att sälja livskvalitet eftersom jag mest coachar 30-50 åriga män och kvinnor som saknar passion, mening och motivation i jobb och fritid.

Jag coachar både personligt, face-to-face, men mer och mer över telefon och Skype. Många kanske har för långt till mig, vill spara tid, gärna vill vara lite anonyma eller lättare kan ta det på arbetstid, när de inte behöver åka ifrån jobbet för att coachas.

Hur skaffade du dina första kunder?

Mina första kunder fick jag via vänner, bekanta, nätverk och min hemsida, men också från att klienter rekommenderade mig till andra.

Hur marknadsför du dig och använder du några speciella marknadsföringsmetoder?

Jag marknadsför mig via min hemsida, mitt nyhetsbrev, Facebook och när jag är ute på föreläsningar/föredrag. Även med hjälp av broschyr om mitt företaget och anmälningslistor till nyhetsbrevet och via PR, artiklar i lokaltidningar, damtidningar, etc. Jag ringer också runt till vissa företag och kommuner för att sälja in mina tjänster. Jag tror inte på annonsering; det är för dyrt och oftast försvinner man i mängden av andra annonser och information. SEO (sökmotoroptimering) är något jag kan ägna mer tid åt.

Sköter du det mesta i företaget eller lejer du ut några sysslor?

Jag gör allt själv, till och med bokföring, hemsida och nyhetsbrev. Men det gör också att det är mycket att göra och att det ibland tar för mycket tid från min kärnverksamhet och där håller jag faktisk på att tänka om. Jag funderar på vilka delar jag kan lägga ut till andra. Då kommer jag att leta efter lokala nyföretagare, som jag kan ”stötta”. Gillar ”win-win”.

Gjorde du några misstag eller upptäckte saker som var svårare än vad du räknat med innan uppstarten?

Jag skulle vilja säga att jag inte har gjort några misstag, men efterklok kan man alltid vara. Det hade nog varit bra om jag hade haft en mentor i början. Det var svårt till en början att bygga upp ett nytt nätverk. Jag kom hit från Danmark och bytte till och med bransch, så jag fick börja om helt från början med att skapa nya kontakter. Och det tar mycket tid och energi men samtidigt något av det viktigaste för att nå ut till kunderna.

Har du några tips till andra som ska starta eget?

Mitt tips till dem som vill starta företag är att tro på det du kan och vill göra. Börja med att testa din affärsidé. Håller den, så lita på din idé men ha tålamod med både företaget och dig själv som företagare. Mycket löser sig efterhand och bevarar du passionen, så kommer allt att gå bra!

Nu och framtiden?

Just nu är allting i ”Fas 2” av mitt företagande. Hemsidan håller på att göras om, det kommer nytt nyhetsbrev, nya produktvarianter är på väg (så det finns något för alla plånböcker) och en e-bok håller på att ta form. Underbart att se hur allting växer och utvecklar sig och också hur jag själv utvecklar mig tillsammans med hela uppgiften!

Besök Mettes hemsida här

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.