Den stora frågan som många ställer sig är; Vad är det som leder till framgång, hur blir man framgångsrik och lyckas med sitt företag? Svaren är många och det är inte alltid lätt att hitta det rätta svaret för just dig men det finns en del saker som de som lyckats har gemensamt och som alla kan följa.

Richard St. John, en framgångsrik entreprenör och författare till boken ”The 8 Traits Successful People Have in Common”, har hittat några gemensamma nämnare för de som lyckas. Han intervjuade 500 framgångsrika människor inom olika områden under 7 års tid och hittade en del mönster mellan de olika personerna som kunde sammanfattas i 8 egenskaper som dessa personer hade gemensamt.

8 egenskaper framgångsrika människor har gemensamt

Passion för det man gör

Framgångsrika personer har en mycket stark passion för det de gör. De arbetar inte för pengarnas skull utan de jobbar med det de älskar. När de arbetar med det de älskar så har pengarna kommit som en bonus och inte som ett mål de velat nå. Visst, det är inte alltid lätt att hitta sin passion utan ibland måste man prova på många saker för att hitta den där speciella saken men när man väl hittar den så blir jobbet så mycket enklare.

Jobbar hårt

De som lyckas jobbar ofta mycket hårdare än vad många är vana vid men de har även roligt på jobbet så då är det enklare att jobba hårdare. Väldigt sällan går det enkelt för dem men de jobbar hårdare för att lyckas och klarar på så vis av de svåra bitarna. De är inte alltid de smartaste personerna men de är villiga att jobba för att nå dit de vill.

Är bra på det de gör

De som lyckas är riktigt bra på det de gör. De lägger sin energi på att hela tiden öva sig och lära sig mer för att bli så bra de bara kan. Genom övning blir de experter på sitt område. Övning ger färdighet som man brukar säga.

Fokuserar på en sak

För att kunna jobba hårt och bli riktigt bra så fokuserar dem på målet. Även om du fokuserar på en sak så är det även viktigt att fokusera brett för att se vilka möjligheter som finns för att nå det målet. För att kunna fokusera på en sak långsiktigt måste man även kunna koncentrera sig kortsiktigt. Fokusera hela tiden på ett område och bli bäst på det området.

Pushar sig själva

Det är viktigt att inte ge upp när motgångar uppstår utan då är det bra att kunna pusha sig själv till att bli bättre och jobba hårdare. Var uppmärksam på att inte bli en person som på ett dåligt sätt pushar andra utan framgångsrika människor pushar sig själva för att övervinna saker som blyghet, osäkerhet och rädsla. Man måste pusha sig själv för att hela tiden utvecklas. Man måste pusha sig själv ända till gränsen för att kunna veta vad man kan klara av. Orkar du inte pusha dig själv så hitta någon som kan pusha dig.

Servar andra

För att lyckas måste pengarna komma någonstans ifrån så det är viktigt att serva andra. Vad är det kunderna vill ha? Se till att ge dem något av värde för att kunna få något tillbaka. Framgångsrika människor värdesätter sina kunder och ser vikten i och tycker om att serva andra.

Utvecklar sina idéer

Framgångsrika människor har bra idéer som de kan utveckla. Har du ingen idé så se till att lyssna, observera, var nyfiken, ställ frågor, lös problem och skapa kontakter. På så vis kan du snappa upp en bra idé som du kan göra till verklighet.

Fortsätter jobba trots motgångar

Framgångsrika människor är envisa och fortsätter arbeta trots motgångar. De arbetar trots att de får kritik, de blir avvisade, de möter idioter och de klarar av pressen som jobbet innebär.

Dessa egenskaper kan man se som 8 ekrar på ett hjul. De måste hela tiden snurra runt och bibehållas genom hela livet för annars kan systemet spricka. Framgång är en fortgående resa som aldrig tar slut. 

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
K.M.
2013-11-18 19:43
Steve Jobs sju principer för framgång:

  Gör det du älskar att göra, det du har passion för.

  Följ din inspiration och din intuition.

  Håll fokus, säg nej till de som distraherar ditt mål. Arbeta bara med de som delar dina mål.

  Enkelhet i allt.

  Kickstarta din hjärna, kanske med en kick-off till….

  Sälj drömmar, inte produkter.

  Var mästare över ditt meddelande, ditt budskap, din mission, ditt ”sälj”.


Se video om Steve Jobs
Se mer...
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.