Här har du en övning och en utmaning. Anta att det är möjligt för dig att tjäna tio gånger mer än din nuvarande inkomst. Om du tjänar 250.000kr/år nu, tänk dig för ett ögonblick att det är möjligt att tjäna 2,5 miljoner kronor. Alltså en ökning med 1000%.

Den första reaktionen de flesta människor får är att de börjar le, för att en liten stund senare tänka på varför det inte är möjligt.

Det finns ingen bra ursäkt

Mark Twain skrev en gång att det finns tusen ursäkter för varje misslyckande men aldrig en bra anledning. Det trista i kråksången är att medans medelsvenssons huvudfråga verkar vara pengar, eller bristen därav, har den genomsnittliga människan en potential att tjäna mycket mer än vad han eller hon gör idag.

Är en chef eller VD som tjänar 2,5 miljoner kronor per år tio gånger smartare än en annan som tjänar 250.000kr? Har personen 10 gånger mer erfarenhet eller arbetar han eller hon 10 gånger hårdare? Naturligtvis inte. Ingen av dessa saker är ens fysiskt eller mentalt möjligt. Men det finns personer inom varje bransch som tjänar många gånger mer än andra med samma genomsnittliga ålder, erfarenhet och intelligens.

Mer om pengar: 5 tips hur du skapar en passiv inkomst

Här har du den stora skillnaden

Enligt Brian Tracy som vigt sitt liv till att studera framgång och varför vissa tjänar mer än andra, pekar här på en nyckelfaktor som totalt kan förändra ditt resultat och inkomst:

Time Management; hur effektivt vi tar tillvara på tiden, nämner Brian som en av de viktigaste sakerna för framgång, hur stor inkomst vi har och kommer att få längre fram. Det är oftast just kunskapen om att använda sin tid på bästa sätt som gör den största märkbara skillnaden på resultatet och inkomsten.

Som exempel menar han på att de flesta fattiga människor i västvärlden är ”dåliga arbetare”. ”Om du besöker en arbetsplats så märker du snabbt att minst 50 % av arbetsstyrkan jobbar sakta, pratar med arbetskamraterna, sitter och fikar, kommer sent och går tidigare från sin arbetsuppgift.”

Dessa människor förväntar sig att chefen ska ge dem högre lön och om/när detta sker ska de börja arbeta hårdare. Dessa människor kommer att bli besvikna då det inte funkar så. Det är helt tvärtom. De personer som jobbar hårdare än andra kommer att bli uppmärksammade av någon förr eller senare som kommer att ge dem högre lön, mer ansvar och befordran. Det går inte att undkomma.

Här är 3 saker du kan göra genast för att börja öka dina inkomster

Brian Tracy tipsar sedan om tre saker som du själv kan börja att göra nu direkt, som kommer att ha en stor positiv påverkan på din inkomst.

  1. Börja med att identifiera de mest framgångsrika personerna som tjänar mest pengar inom ditt område. Ta reda på vad det är de gör annorlunda än övriga som inte lyckas fullt så bra. Kopiera dem och gör det varje dag.
  2. Sätt upp ett mål att du ska dubbla dina intäkter under de kommande två eller tre åren och lista sedan ut hur du kan uppnå detta mål. Där finns många lösningar om du bara fokuserar på att lyckas. Gör inte som majoriteten som tänker på varför det inte kommer att gå.
  3. Till sist. Identifiera den mest betydelsefulla uppgiften som du kan göra just nu för att komma vidare. Bestäm dig för att utföra den och börja genast. Ta sedan nästa uppgift du kommer på och så vidare. Tänk hela tiden på 100 % produktivitet.

Detta kan förändra ditt liv för all framtid.

Lycka till!

Notis: Artikeln är en sammanfattning av Brian Tracys bästa tips för hur man snabbast ökar sin inkomst.

För att läsa mer om effektivitet läs Goda ledare tar tillvara på tiden

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
4 kommentarer
2010-04-12 11:44
Att kopiera vad en person gör behöver inte betyda att man försöker vara någon annan. Man kan kopiera delar och försöka lära sig vad som skiljer på mig och mitt arbete och de som lyckats bättre.

Hårt arbete är alltid viktigt men om man gräver en brunn och gör det med all kraft för att sedan upptäcka att man grävt på fel ställe, så spelar det ingen roll om det innefattade hårt arbete.

Vad gäller tur så gillar jag citatet från Ingmar Stenmark: "Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag". Kanske ligger en liten sanning i det. 🙂
Se mer...
fredrikohlson
2010-04-09 13:07
Jag kanske har missat poängen, men det står att man ska kopiera de mest framgångsrika i sin närhet. Det stämmer överhuvudtaget inte överens med det man läser i tex Lars-Eric Uneståhl och Mia Törnbloms böcker. Dessa två hävdar att man bara mår sämre av att försöka vara någon annan. Så sant som det är skrivet av "kurt wallander" här så är det bara hårt arbete som gäller. Eller en rejäl jävla skål med tur i spel eller arv från en rik släkting någonstans. Se mer...
2010-04-06 22:51
Jag tror faktiskt inte att dem säger att du kan tjäna mer "lätta" pengar här, utan hur man ändrar sina vanor och sin attityd för att bli mer framgångsrik.
kurt wallander
2010-04-06 19:08
enda sättet att tjäna pengar är hårt arbete, man ska inte gå på dessa hm erbjudande att man kan fixa stålar på snabbt sätt, endast den som lägger ut iden är den som får pengar i slutändan
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.