Att använda sig av sociala medier och korta filmer i sin marknadsföring kan ge stora möjligheter för företaget om de används på rätt sätt.

5 anledningar till att korta filmer fungerar

De är enkla att göra

Att göra en film kan vara otroligt svårt om den ska vara lång och komplicerad men en kort film på några sekunder är relativt enkelt att göra. Det finns ofta inbyggda redigeringsverktyg att tillgå och det finns gott om gratisprogram att använda sig av så länge man har en idé.

Tittarna har inte tid att se långa filmer

Tiden att se på en lång film minskar i och med att vår tid blir allt mer knapp och vår koncentrationsförmåga minskar. Tänk på dig själv. Hur ofta har du tittat på en reklamfilm som lika gärna kunde vara kortare med bättre innehåll? Risken att koncentrationsförmågan försvinner är stor och annat tar gärna upp tittarnas uppmärksamhet. Genom att göra en kort film på bara några sekunder hinner tittaren inte vända sin uppmärksamhet åt annat håll.

Berättar en historia

Att använda korta filmer till att berätta en historia är ett bra sätt att få tittarna att engagera sig. Genom en ren och snygg design kan du engagera tittarna och få dem att dela med sig av filmen samtidigt som de får ta del av företaget. Genom att göra en video som visar vad som händer på företaget kan du även få dem att känna sig närmare ditt företag.

Den visuella upplevelsen

Ge tittarna en visuell bild av vad ditt företag kan erbjuda kunderna genom att visa bilder som visar dem hur deras upplevelse skulle bli. På så sätt kan potentiella kunder se vad du kan erbjuda dem och vad dina produkter eller tjänster kan ge dem.

Involverar kunderna

Involvera kunderna genom att presentera tävlingar eller annat i filmerna. På så sätt kan företaget få fler följare och ett större engagemang. Tack vare att dessa korta filmerna är snabba så kan kunden lätt titta på dem när de har tid över samtidigt som det inte finns några gränser för vad du kan göra så länge fantasin får styra. 

Källa: Entrepreneur

Vill du ha tips på hur man skapar en video så rekommenderar vi även den här artikeln: 

Hur du skapar en proffsig video till ditt företag

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
3 kommentarer
Kjell Meyer
2013-11-12 14:43
Filma dina kunders vittnesmål är ett råd från marknadsstrategen Yaniv Masjedi. Han menar att folk inser att dessa skrivna "testimonial-texter" kan vara genuina, men de kan även komma direkt från företagets marknadsavdelning.

Istället kan du videofilma dessa ”testimonials” för att öka trovärdigheten.

Rådet är att försöka få dina mest nöjda kunder att acceptera att bli filmade när de berättar om varför de gilar dig och dina produkter eller tjänster. Du kan tom använda din mobilkamera. Tänk på att ljudet måste vara bra! Investera i en liten mygga eller riktmikrofon. Rösten måste höras tydligt och klart.

Kjell Meyer, min blogg: http://kjellmeyerblogg.wordpress.com/
Se mer...
Julia
2013-11-05 09:23
Bra tips, men tänk på att följa lagarna för marknadsföring: http://www.lotteriinspektionen.se/sv/Fragor--Svar/Allmanna-fragor/Lotteri-eller-tavling-pa-Facebook/
http://www.lotteriinspektionen.se/Documents/Externa%20dokument/0659e5ca-1a15-4dd6-8e4d-f3b04f5088f1.pdf
Johannes
2013-11-04 17:49
[video]http://www.youtube.com/watch?v=sfbdUdwSd68[/video]
Här är ett bra exempel på en kort videofilm om hur 50lappen.se fungerar. Det handlar om hur du säljer och köper tjänster digitalt.
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.