Peter Paunovic har bland annat fått pris som årets mediesäljare, världens bästa metrosäljare samt utsetts till ”Sveriges mäktigaste säljare”. I min inledande podcast i serien "I huvudet på en toppsäljare" får du här chansen att lyssna på honom.

Jag har träffat Peter Paunovic vilket jag såg fram emot av flera anledningar. Dels så känner jag Peter sedan många år och vi har jobbat ihop med en del mindre projekt. Dels så är han en levande legend som dessutom är både ödmjuk och levererar det han åtar sig att göra. Ovanpå det är han fantastiskt trevlig och har ett sätt att ta folk på som jag alltid avundats.

Här är podden: (Min text fortsätter nedan)

Gällande kvalitén så ber jag om ursäkt. Det var inte förrän jag satt och skulle formulera den till en text som jag insåg att det här är för bra för att korta ner och inte publicera som en pod. Framöver kommer den att genomföras med riktig utrustning. Hoppas du hör och kommentera gärna i fältet under om det är något du tycker jag kan bli bättre på - det här är en helt ny värld för mig.

Ingen person är för liten för Peter, han fångar upp människor och kombinerar det med sin sylvassa förmåga att förstå affärsnytta. Detta har gjort att han dels är en av landets genom tiderna bästa mediasäljare. Han är dessutom en flitigt anlitad föreläsare och utbildare av företag som vill jobba med sälj men inte riktigt förstår hur de ska bygga in det utan att det känns "jobbigt".

Eftersom Peter är med i en mängd artiklar om vad man behöver göra för att bli bra på sälj så hade jag med denna intervjun en plan för hur jag skulle få den att sticka ut.

Jag ville veta vad Peter ogillar med sälj och jag ville veta vad han gjorde som gav honom titeln ”Sveriges mäktigaste säljare”. Jag hade ju hört honom berätta saker, men det som slog mig när jag planerade intervjun var att jag faktiskt märkligt nog inte visste så mycket om denna man. När vi träffats andra gånger har det varit mycket fokus på det vi skulle utföra och få stunder av prat om annat.

Peter kommer precis på klockslaget. Han har gett mig 45 minuter så vi sätter igång omgående med frågorna efter att han tagit av sig ytterkläderna och en av hans karaktäristiska huvudbonader - i detta fall en rysk skinnmössa med fluff som han bär med stolthet.

Nämnas bör att Peter snart ska tävla i SM i tyngdlyftning eftersom en del i hans filosofi är att alltid vara på topp. Så fysisk träning är ett kärt ämne och som den högpresterande person han är så går han självklart "all in" även där.

Framför mig sitter ett 100 kilos energiknippe och bara ler på ett sätt som får hela lokalen att kännas som hemma.

Intervjun blir så bra att det känns fel att korta ner den. Så njut nu av hur ett äkta och ödmjukt säljproffs berättar om sin resa, om några av hans viktigaste affärer och hur de gick till.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.