Under sex veckor guidar jag dig i Balansprogrammet, det program jag lärt ut till vård, skola och näringsliv, som handlar om att ge människor verktyg för balans oavsett livssituation. Programmet fokuserar på de positiva aspekter som skapar livskvalitet. För dig som missade förra veckans övning om hur du andas rätt.

Vecka 2 - Fokus på kroppen

De flesta av oss lever som ”huvudfotingar” dvs vi låter våra tankar styra våra prioriteringar. Tänk dig att säga "ja" till någonting när du verkligen behövde säga nej. Hur känns det efteråt, du skulle känna det som ett stressrelaterat symptom, eller hur? Och ändå gör vi så mot våra egna kroppar nästan dagligen. Säger ja till det kroppen vill säga nej till, och säger nej till det den skulle vilja säga ja till.

Vecka 2 i Balansprogrammet handlar om att utveckla ett lyhört förhållningssätt till din egen kropp och dess behov. Detta går att träna upp genom övningar som fördjupar kontakten med din kropps signaler och förnimmelser. Veckans övning, ”kroppsscanning” hjälper dig med det. Nedan finner du en 10 min guidning som du kan prova att utföra till exempel innan du stiger upp på morgonen eller innan du somnar på kvällen. Prova gärna att göra kroppsscanningen sittande, tex på kontoret eller på bussen.

Veckans reflektion och vardagsuppgift: Reflektera över om du lyssnar på din kropps signaler och låter den ”komma till tals”.  Låt gärna kroppen fatta fler beslut under veckan som kommer, tex om du ska ta den femte koppen kaffe eller hellre ta en power nap. Kroppen (till skillnad från sinnet) varken tolkar eller förvränger verkligheten. Den signalerar genuina behov men få behärskar konsten att svara an på dessa.

Veckans övning kan du göra här:

Del #3: Så avskedar du din inre domare + ryggyoga

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.