Måste löpnummret för kvitton vara obrutet?

4
Hur är det med numreringen på kvitton, gär det något om det faller bort vissa nummer här och där? (låter inte så bra)

när man har en webbutik så lägger folk ofta en order, då skapas ett ordernummer (som också blir numret på kvittot), men ibland betalas inte denna order (inte sällan på grund av tekniska strul med betalningsleverantören). Av detta faller många nummer i kvittoserien bort.

Är detta acceptabelt ur bokföringssynpunkt?
1073
139
Det här har varit uppe till diskussion tidigare och de flesta verkar vara av den åsikten att fakturor och kvitton måste ha en obruten nummerserie i bokföringen.[br][br]Jag är dock av den åsikten att sådana krav inte kan gälla, de är omöjliga att alltid uppfylla.[br][br]När det gäller fakturor händer det att dessa inte betalas och använder man kontantmetoden bokförs de då aldrig, alltså bruten nummerserie.[br][br]När det gäller kvitton så sker väl inte ovanstående, men då kan det du beskriver uppstå vilket även det innebär bruten nummerserie.
632
3
Det bör gå att göra en inställning i ditt program så att ordern inte plockar ett fakturanummer utan att det plockar ett nummer (nästföljande) när fakturan skapas.[br][br]Ring supporten och kolla, det borde gå. [br][br]Då har du en lösning på problemet?
2066
22
Jag hade velat ha en utskrift av den makulerade ordern insatt i fakturapärmen för att enkelt kunna visa varför det saknas en faktura.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.