Och när vi kom dit hade de, till lillemans stora förtjusning, en barnhörna med leksaker. Han pep naturligtvis dit direkt. Och jag traskade efter. Det vara bara ett annat barn där. En liten kille på två år. Och hans pappa.

När ungarna var i fullgång började jag prata med pappan. Det visade sig att han var civilingeniör och att han jobbade med solceller.

Men att han var trött på sitt jobb och tänkte starta eget eller söka jobb inom något annat. Och i nästa vecka skulle han skola in sin son på dagis, vilket var lite nervöst eftersom det var första gången som sonen skulle gå på dagis.

Hur fick jag reda på allt det här?

Enkelt. Jag ställer frågor till personen jag pratar med. Och vet du en sak?

De flesta gillar att prata om sig själva. De gillar att berätta vad de gör, sina frustrationer och allt annat mellan himmel och jord. Och det gör dina kunder också.

Du behöver bara fråga.

Prata om dem istället för att prata om dina produkter och tjänster. Vet du vad som kommer att hända då? De kommer att börja gilla dig mer och mer.

Därför att du är personen som lyssnar först och säljer sen. Och det är hemligheten med att sälja utan att sälja. Någon gång under ert samtal kommer ni automatiskt in på dina produkter och tjänster.

Låt därför munlädret vila lite och koppla på öronen istället. Dina kunder kommer berätta exakt vad du behöver veta för att sälja dina produkter och tjänster.

Glada hälsningar

Maxe

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.