Ligger en bra säljteknik i generna?Åsikten kring huruvida man föds till säljare eller inte är lika omdiskuterad som frågan om man kan födas till att vara en naturlig ledare. Vad är rätt och vad är fel? Svaret är enkelt, det du tror på är sant. Det är din trosuppfattning som styr dig och de val du gör, därför kommer detta att avgöra om du har det svårt eller inte när det gäller genomförandet av ditt arbete.

Jag har personligen väldigt svårt att förlika mig med tanken att egenskaperna är genetiska, utan ser det mer som ett försvar till att vi ska få behålla vårt förhållningssätt och beteende. Jag har träffat sydeuropéer som har sina gener som ett skäl till att vara mer hetsiga än tex. Nordbor.

”Jag blir så himla lätt arg, men det är för att jag är italienare... du vet, vi har ju ett så hetsigt temperament.”

Utan att ha någon medicinsk skolning har jag min bestämda uppfattning att det inte finns några hetsiga gener, eller säljargener, eller ledarskapsgener, eller machogener - om man nu vill vara extremt manlig, etc.

Säljare är alltså inget vi föds till, det är något vi utvecklas till, precis som alla andra yrken. Men våra personliga egenskaper, har de ingen betydelse..? Jovisst, har de det, men våra egenskaper är i huvudsak resultatet av ett omedvetet val från tidigare erfarenheter, för hur vi ska förhålla oss, till sådant vi ställs inför.

Men generellt sett, så är vi lärda till att se säljaren som någon affärsmässig förtrupp, helt orädd för döden med rakbladsvassa armbågar, och som likt en pitbull terrier inte släpper greppet förens han/hon har möjligheten att sluta som en segrare. Känslokall och samvetslös med sitt EGO, som kompass för alla sina beslut och handlingar.

Även om jag själv är säljare, skulle jag också kunna förneka mig in i yrket, om det var så att jag blir tvungen till att anpassa mig till denna bild. Den typen av säljare börjar dock bli mindre och mindre vanlig och snart kommer dessa verbala lönnmördare bli tvungna att söka sig någon annanstans, då deras framgång går en blek framtid till mötes.

Är du däremot en genuin person med hjärtat på rätta stället och som älskar att vägleda dina medmänniskor till i en bättre tillvaro? Ja, då är du född till en säljare, vare sig du vill eller inte.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.