Driver en liten konsultfirma inom redovisning och översättning. Har en budget avsatt för marknadsföring men vet inte vad jag ska välja att satsa på. Har du några goda råd som ger bra ROI?
- Thessan


Svar av Företagande Redaktionen, Expert inom företagande och entreprenörskap.

Hej!

Det viktiga är att komma igång direkt och testa olika vägar. Google Adwords är en väg där du annonserar i Googles träfflista och dyker upp när någon söker på de ord/fraser du valt. Du betalar då bara för antal klick/besök till din hemsida. Brukar ligga på ett par kronor upp till några tior/klick beroende på vilka ord du väljer.

SEO är en väg. Jag tänker då först och främst på att fylla din sajt med bra och innehållsrika texter. Du kan t ex starta en blogg där ger tips till läsaren. Det brukar ta några månader innan det ger resultat men när väl Google hittat dina texter kommer även personer som söker efter ditt område med kunna hitta dit. Bra texter som ger mycket till läsaren innebär större chans att läsaren tipsar och länkar till din blogg. Att ge är att få, så bjud på din kunskap.

Att delta och vara aktiv i olika forum, t ex i vårt diskussionforum är med ett annat sätt. Du kan visa vad du går för och hjälpa andra och på så sätt locka till dig nya kunder. Du kan även länka till din hemsida från din profil i forumet.

En snygg hemsida med konkreta erbjudanden är bra. Sätt upp en mejllista/nyhetsbrev där du en gång/månad skickar ut bokföringstips och skattenyheter och dina senaste blogginlägg.

Starta en Facebook-sida och posta ovan nämna saker som blogg och råd till dina läsare och fans.

Gå med i ett affärsnätverk på din ort för att knyta nya affärskontakter.

Gå på frukostmöten där de hålls. Prata med folk och skaka i de träd som finns.

Samla ihop kollegor på din ort så ni tillsammans kan erbjuda ett startpaket till nyföretagare. Bokföring, företagscoach, dator, telefon, kontorsmöbler, kontorsmaterial, etc. Kunden får rabatt hos er. Det finns företagsregister så ni har koll på nystartade företag. Kommunen har säkert dessa uppgifter. Skräddarsy till olika branscher. Redovisning behöver de flesta.

Hoppas det gav några tips! Testa vad som fungerar bäst för dig.

Lycka till!

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
2022-06-13 16:22
Hej Thessan,
Jag jobbar med marknadsföring för olika redovisningsbyrå. Du får gärna kontakta mig på [email protected] om du är intresserad av detta.

Ha en trevlig dag!
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.