Läste en tråd där denna enkla fråga fick ett gäng svar på rätt kort tid och tydligt var att det är något som engagerar.

Danel Rodhén som är professionell mötesbokare och en stark ”influenser” på Linkedin genom sin förmåga att ta upp frågor och engagera människor - ligger bakom denna fråga och jag blev lite förvånad när jag läste svaren.

Många håller med om att det beror på en anledning, men förvånansvärt många tycker att det är det värsta som finns (på andra plats efter att snott mormors arv från sin blinda och döva bror) att komma försent till ett möte.

Jag anser att något är fel här. Om vi nu utgår ifrån att folk har ett liv så är det faktiskt så att "livet händer", som en mentor till mig ofta säger. Livet kommer emellan.

Alla som käckt svarar "självklart, ja det är oseriöst", tror jag att de inte tänker igenom frågan innan de svarar, eller så har de, ursäkta mig, en del att lära sig.

”Livet händer”

Det finns inget som kan stoppa att livet händer. Att ta det som en personlig förolämpning när någon är sen tyder mycket på att jag antagligen inte kommer vilja jobba med den personen. Jag vill göra affärer med folk som är mänskliga.

Vi är människor och det viktiga är inte att verka framgångsrik. Huvudsaken är att folk känner att de gillar samt litar på dig i kombination med att din tjänst/vara är relevant och siffrorna är på plats.

Jag har flera gånger kommit sent på grund av SL t ex. Ska jag då skylla mig själv att jag inte tog tåget innan, kanske, men många gånger har det varit så att jag gått från möte till möte. Då kan jag i och för sig lära mig att boka möten med längre mellanrum men ska det vara nödvändigt?

Det jag ALLTID gör är att ringa så fort det verkar som att det blir knas och många gånger har vi då fortsatt samtalet på telefon tills vi träffats.

Människor gör affärer med människor och att fela är mänskligt, gör det inte till en vana bara.

Hur agerar du när andra är sena?

Om du och jag har bokat möte och jag är sen och du inte är förlåtande så tappar vi den affären och jag kommer inte rekommendera dig för andra.

Jag har till och med hört talas om entreprenörer som är sena med flit och gör det extra knivigt för personen att hitta mötesplats som ett sätt att utvärdera personlighet, förmåga att lösa situationer och hantera stressnivån.

Så nästa gång, funderar på vad som är viktigast. För om du blir arg för att någon är sen så har du kanske ett behov av att kontrollera eller så var kanske mötet inte så intressant från början.

Jag vill att du som läser detta funderar och skriver i en delning eller en kommentar här nedan:

1. När var du själv sen sist och hur mottogs det?
2. Vilken känsla fick du av det bemötandet?

Ser med spänning fram emot att få läsa fler infallsvinklar.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
2018-03-10 12:59
"Jag har flera gånger kommit sent på grund av SL t. ex. Ska jag då skylla mig själv att jag inte tog tåget innan,"
- Ja naturligtvis skall du skylla dig själv eftersom du vet hur söliga SL är.
Att komma försent är att stjäla tid från andra.
Irritationen över att du är en sölkorv beror naturligtvis inte av "ett behov av att kontrollera "eller att mötet inte var "så intressant från början."... Egendomligt tänkt där. Försök att influera så många som möjligt att komma i tid och visa vanlig uppfostran och respekt för dem som organiserat sin dag så att de kan ta emot det förväntade besöket.
Se mer...
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.