Här har vi tagit fram flera exempel på affärsplaner och mallar som du kan ladda ner och använda gratis. Dessa exempel går att inspireras av och du kan se hur man kan skriva ihop en bra affärsplan till företaget som du kan visa upp till exempelvis banken, Almi eller Nyföretagarcentrum.

Du kan även dra nytta av dessa mallar och exempel för att skriva en bra affärsplan om du ska söka annan typ av finansiering från till exempel en affärsängel eller en riskkapitalist. De fungerar också att använda dessa exempel om du ska starta och driva ett UF-företag i skolan.

Innehåll på denna sidan:

Tänk på! Affärsplanen är viktig för att få en bra uppstart med företaget och undvika problem, men även för att staka ut en plan för att nå framgång oavsett om du planerar att driva enskild firma, handelsbolag eller aktiebolag. Här är en mer fördjupad guide hur du lyckas med din affärsplan.

Ladda ner gratis exempel på affärsplan

Dessa exempel kan spara tid, pengar och samtidigt ge dig tips på hur du ska tänka för att planera, starta igång och utveckla ditt företag.

Om där är innehåll i affärsplan exemplet som du inte vill eller behöver använda kan du enkelt ta bort det stycket. Du kan också lägga till andra delar som du anser behövs eller som extern partner eller annan intressent kräver att det ska finnas med i innehållet.

OBS! Tänk på att dessa exempel är fiktiva företag och inget som bör kopieras och användas rakt av. Budgetering som nämns är också siffror som inte nödvändigtvis stämmer med din verksamhet.

Klicka på länken så laddas den ner i din dator.

Affärsplan mall

Det finns en rad gratis mallar för att skriva affärsplan på nätet. Dessa mallar kan vara bra att använda för att göra en proffsig plan för att få det resultat du strävar efter, oavsett om det är en affärsplan för eget bruk, eller för att locka till dig andra affärspartners, banker, kunder eller investerare.

Här har vi tre sorters mallar som vi vill tipsa om:

UF-företags affärsplan

För dig som ska starta ett UF-företag kan du använda samma exempel som den som ska starta ett vanligt företag. Du kan alltså ladda ner och använda det du hittar på denna sida.

Ska du vara med och tävla med Ung Företagsamhet bör du dock kolla upp om du behöver använda en specifik affärsplan och vad den ska innehålla.

Vanligt innehåll i en UF-affärsplan brukar vara:

  • UF-företagets namn och affärsidé.
  • Vilken som är varan eller tjänsten och produktionen bakom.
  • Er marknad, era kunder och era konkurrenter.
  • Resultat av marknadsundersökningen ni utfört.
  • UF-företagets organisation och vilken som är er rådgivare.
  • Målsättning med UF-företaget
  • Prissättning.
  • Marknadsplan: Vilka marknadsaktiviteter ni ska göra.
  • Likviditetsbudget och resultatbudget.
  • Samtliga UF-företagares namnunderskrifter.

Här kan du läsa mer om vad en affärsplan ska eller bör bestå av.

Affärsplan i PDF

De exempel på affärsplan du kan ladda här ovan är i Word, men du kan enkelt använda datorns skriv ut-funktion då det vanligtvis går att omvandla ett Word-dokument till PDF där med en enkel knapptryckning.

Klicka på Skriv ut och välj “spara som PDF” eller “skriv ut som PDF”.

Lycka till med din affärsplan.

Läs mer här om hur du skriver din affärsplan som ett proffs.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.