Affärsplan till Affärsänglar / Riskkapitalister

640
3
Hej Alla!

Har ett projekt som jag kommer att behöva söka investerare till och undrar därför om någon kan tipsa mig om en "affärsplans mall" som denna bransch föredrar.
Kan det vara så att alla investeringsbolag har olika mallar eller hur brukar det fungera?

Hoppas någon som har koll på riskkapitalbranschen kan svara och ge mig något tips.

MVH

R
365
28
[b]Någon standardlösning för alla lär inte finnas.[/b] Affärsplaner som är nerbrutna på detaljer hittar du gratis här och var. ALMI och div andra aktörer bjuder ju på mallar för affärsplaner marknadsplaner, finansieringsplaner analyser, prognoser, budgets av olika slag, o.s.v. [b]Vill du låna eller dela med dig?[/b] ALMI och banker lånar dig pengar. Investerare vill vara med på ägarbasis och räknar på avkastning. Rikskapitalister vill ofta vara med och bygga upp, vidareutveckla och sälja företaget med god vinst. [b]Om ALMI och banken säger nej:[/b] Ett relativt nytt och mycket framgångsrikt sätt att runda banker, stor-investerare och riskkapitalister är gräsrotsfinansiering/folkfinansiering/crowdfunding. [b]Om du klär bruden på ett begåvat sätt[/b] d.v.s. professionellt och pedagogiskt visar på möjligheterna med din företagsidé är det sannolikt lättare att få fram kapital den vägen. d.v.s. hundratals, kanske tusentals personer lägger in allt från en hundralapp till några tusenlappar om de tycker att idén låter lovande och värd att chansa på… Det finns färdiga framgångsrika system för den här sortens finansiering.
Redaktuellt
806
29
Tror inte heller jag sett en mall som är "standard". Det viktiga är ju innehållet, sen om man sätter rubriker själv eller skriver på papper och faxar eller om man använder en mall spelar nog mindre roll. Man brukar dock säga att den ska innehålla några punkter så den som läser snabbt kan se om någon "tänkt till" en extra gång. Bla: Affärsidén Produkt/tjänst Marknaden/kunder SWOT-Analys Finansiering Ekonomi/budget [url=http://www.foretagande.se/skriva-en-affarsplan/]Mer kan du läsa här[/url]. Där finns också flera länkar till mallar i slutet av artikeln.
Grundare av foretagande.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.