Dina dagliga rutiner gör dig till en hamster som springer runt, runt i ett ekorrhjul, där dagarna ser lika ut varje vecka. Gör du samma saker varje dag och utsätter dig för samma typ av information, kommer din kreativitet så småningom att sakta minskas. För att bli mer kreativ måste du bryta dina gamla rutiner. Bryt dem, släng ner dem på backen och stampa på dem. Sen sopar du bort dem.

Hur du bryter dina rutiner

Ett sätt att bryta dina invanda rutiner på är att ta en annan väg till jobbet eller till någon annan plats du ofta brukar vara. Det kanske visar sig vara en längre sträcka än den vanliga, men poängen är att det blir en förändring. När du sedan anländer till vald plats, kommer ditt sinne att vara mer öppet och ditt tankesätt nyare och fräschare! Du kan göra fler mindre saker som förändrar dina vanliga dagar. Istället för att läsa din nuvarande morgontidning, byt till The New York Post eller någon annan tidning du aldrig har läst. Ny information ger nya idéer.

Gillar du att gå ut och äta på restaurang?
Välj då att gå till en ny restaurang och beställ något som du aldrig har ätit. Vet du inte vad du ska beställa, ta det som personen innan dig i kön beställde, eller blunda och peka på menyn och ta det som hamnar under fingret.

När det är dags att gå vidare efter middagen,
kan du istället för att gå till samma krog eller pub där du träffar samma, fulla människor, välja att besöka en teater, en opera, eller ett museum. Det ger dig nya intryck och du kommer också att träffa många, nya människor.

Planera för din kreativitet

Det finns en hel massa saker du kan göra för att förbättra din kreativitet på och de som finns beskrivna här ovan är bara några förslag. Du kan göra vad helst du vill, så länge det inte ingår i någon rutin. Rutiner är ibland bra eftersom de håller oss på rätt spår i livet, exempelvis som att komma i tid till arbetet. Men rutiner kan hämma kreativiteten.

När du upplever att ditt liv känns som filmen ”Måndag hela veckan”, är det då du antingen bör släppa rutinen eller ändra den. Ta en kväll innan du kastar in handduken för dagen och tänk på alla de små saker du kan ändra på till nästa dag. När du vaknar upp, utför förändringarna. Det är när du ändrar dina rutiner som ditt tankesätt förändras och du blir mer kreativ.

Poängen med förändring är alltså att komma närmare ett kreativt liv.
Det kan ta en stund att räkna ut exakt vad det är du vill göra och sen tid för att utföra det. Ändra dina nuvarande rutiner. Lek med dem, ändra små detaljer och våga vara kreativ.

Den enkla formeln för att bli mer kreativ

Det är svårt att bryta rutiner, men ibland behöver det inte vara rutinerna i sig självt som behöver ändras, utan människorna som finns i dem. Du kanske bara behöver komma ut och träffa nya och fler människor. Det kan räcka med att du hittar nya människor på jobbet, i din hobby eller i den lokala företagsklubben. Formeln till ett kreativare liv är att du tillför nya saker, människor eller händelser i ditt liv.
Rutiner hämmar kreativitet och skapar en inrutad tillvaro. Våga ändra dig själv och den situation du är i. Resultatet blir ett roligare och kreativare liv!

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.