Med en stöttande familj har Jonas orkat ta de steget framåt som krävt för att komma någon vart, efter 11-årig grundskola och 4 år på gymnasiesärskolan har gett Jonas lite nya och inspirerande perspektiv på olika saker i livet. Jonas kom ut som öppet homosexuell 5/7-07. Sedan dess har han provat på olika vägar framåt.. nu har Jonas påbörjat sin egen väg mot drömmen, nämligen blivit företaget inom hans två intresseområde, Dyslexi och HBT.

Det som imponerar mycket med Jonas är att han trots att han gått i särskola och blivit mobbad ändå har lyckats så bra och nu startat företaget Vilja & Styrka där han visar människor att man inte behöver vara ingenjör eller liknande för att bli företagare.

- Jag är smart på mitt sätt och dyslexin ger mig den möjlighet som jag önskat och vill. Kunskap, inspiration och självkänslan.. det är tre viktig nyckelord inom lärande på många olika sätt menar han.

Det bästa med att ha eget företag är enligt honom  är att man får bygga upp det nätverk, kontaktytor och framför allt, så får man möjligheten att träffa så många människor inom olika branscher som ger en kunskap och inspiration att jobba vidare. Att vara egen företagare är, en stor frihet under mycket stort och roligt ansvarstagande enligt Jonas.  

- Det som kan vara jobbigt är om man är trygghetsmänniska, kan man inte bara luta sig tillbaka eller dra sig tillbaka om man mår dåligt.. utan de dagarna måste man kämpa på ännu hårdare för sitt levebröd och hitta inspirationen för att sälja tjänsterna till de intresserade kunderna. Det går med andra ord upp och ner!

Jonas Pluntemans  huvudbudskap i sina föreläsningar är, styrkan av att sträva efter sitt drömmål, att vägen inte alltid är solklar ditt och framför allt ha en god Ssjälvkänsla, våga vara sig själv och inte ge upp hoppet om sin dröm. Hans styrka är dyslexin och hans HBT bakgrund, vilket hjälper honom på olika sätt framåt.

- Mitt bästa tips till andra som också vill göra sin ”grej”.. först och främst, våga tro på sig själv. Känna av marknaden och ha en stark och inspirerande säljglädje som man själv tror på och som tilltalara andra. ”Redo är inte något man gör sig.. Det är något man blir!” Det var ett ordspråk jag lärde mig i början som företagare säger han med entusiasm.

Många är enligt honom rädda för att släppa den ”trygga inkomsten och det fasta jobbet”. Om man hittar sin egen nisch, med en stark och intressant säljteknik tror han att många flera skulle kunna våga ta steget och bli sin egen chef och framför allt, bestämma över sin egen tid.

- Tryggheten är sin sak, men som egen företagare utvecklas man betydligt mycket mera hela tiden. Det är ett måste för att ha roligt avslutar Jonas med ett leende.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.