5 tips till nystartade företag

1. Prata med kunderna

Att i början göra olika marknadsundersökningar kan hjälpa dig att undvika misstag som många gör. På så sätt kan du försäkra dig om att du har rätt erbjudande, till rätt pris, på rätt marknad.

2. Var noga vid val av plats

Oavsett om du har en bra webbadress som är lätt att komma ihåg eller en affär på en plats där mycket folk rör sig så är det viktigt att just ditt företag är på rätt plats.

3. Håll kostnaderna nere

Ta reda på alla tänkbara sätt att spara pengar på. Då kan du klara dig en längre tid tills inkomsten börjar täcka utgifterna. Gör själv så mycket du kan under så lång tid det går. När hjälp sedan behövs kan du försöka ta in praktikanter eller annan billig arbetskraft. Vänta in i det sista med att göra inköp och försök skjuta på så många kostnader som möjligt.  

4. Planera för problem

Sätt dig ner och fundera ut alla tänkbara saker som kan gå fel i verksamheten. Gör sedan upp en plan för hur du ska lösa dessa problem så att du kan hantera dem om/när de uppstår. För du ska inte tro att din verksamhet kommer att vara helt problemfri.

5. Analysera hur det går  

Även om det är svårt att hitta tid den första tiden med ditt nya företag så är det viktigt att sätta sig ner och granska hur det går. Titta igenom siffrorna och analysera om allt går enligt planerna. Visar det sig att det inte går som du önskat dig, se då till att ändra strategi. De mest framgångsrika nyföretagarna har oftast testat flera olika möjligheter innan de finner rätt väg att gå.

Källa: entrepreneur.com

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.