– En app för internt bruk ser jag som ytterligare ett verktyg för företag att använda i sin verksamhet. Det är ett bra verktyg som kan spara mycket tid för företaget. Appen behöver vara väl genomtänkt och förankrad i verksamheten innan man börjar utveckla den, säger Tor Sjödin, entreprenör och grundare av IRezQ AB. Tor Sjödin har nyligen lanserat sin senaste app. En viktig app som räddar liv i trafiken.

Fördelar med en intern app

Handverksindustrin är ett exempel på bransch som har bra användning av interna appar. Med en intern app kan företag försäkra sig om att uppgifter blir utförda på rätt sätt. Det medverkar till att företaget kan styra sin verksamhet efter givna ramar.

– Det finns många fördelar med en app för internt bruk som exempelvis att nå ut med budskap och planering av verksamheten. Om ett företag ska ta fram en egen app är det viktigt att sätta sig ned att fundera på vad vill man bli bäst på och vad man vill uppnå med appen. Arbeta på ett strukturerat sätt under utvecklandet av appen med fokus på rätt saker, berättar Tor.

En app har många användningsområden som underlättar för företagets verksamhet. De kan till exempel övervaka larmsystem, se var servicepersonal finns, fylla i inspektionsprotokoll och kunden kan kvittera leveranser.

– Jag ser ingen begränsning i vilka företag och branscher som kan ha användning av en intern app. Det är bara den egna fantasin som sätter gränserna. Däremot är det bra att tänka till innan man tar fram en app så att den inte bara tas fram för sakens skull. Det är viktigt att fundera på syfte och mål med appen så att den bli användbar. Ofta går det att räkna hem pengar på appar som har som syfte att effektiviser verksamheten, säger Tor.

Ta fram en egen app

När ett företag ska ta fram en egen app är en framgångsfaktor att tänka på att avsätta en budget. Pengar behövs för att ha råd att administrera och hålla igång appen med löpande underhåll.

Tor Sjödins tips i samband med att ta fram en intern app

  • Genomför en intern undersökning som beskriver förväntningar och resultat av appen.
  • Innan företag tar fram en egen app för internt bruk är det lämpligt att först se vad som redan finns färdigt på marknaden. Finns det något som passar, börja med den för att sedan se om behovet finns att utveckla en egen app.
  • Använd sunt förnuft och utveckla enbart appar som verkligen behövs.

 

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.