En av alla dem som har jag har studerat som har påverkat mig allra mest är Jim Rohn. Han kallas av många ”världens bäste affärsfilosof” och jobbar med mängder av stora företag. En av de saker som han frågar på sina seminarier är:

Hur många böcker har du läst de sista 90 dagarna? Hur många kurser har du gått på för att utveckla dig själv de senaste 90 dagarna? Mitt svar på dessa frågor första gången jag hörde detta för lite mer än tio år sedan var ingen rolig historia, även om det inte fanns mycket annat att göra än att skratta åt det.

När han sedan gick vidare och jämförde med några av de mest framgångsrika människorna han visste, började jag förstå att det finns definierbara recept på att lyckas. Att den som lyckas inte har magiska egenskaper utan att det handlar om att utveckla sig själv om något ska förändra sig i ens värld. För problemet är att världen inte ger oss vad vi förtjänar utan vad vi har gjort oss förtjänta av.

Vad menar jag med det här. Jo, jag anser att var och en av oss förtjänar att vara lycklig. Att vi alla förtjänar att ha hälsa, ett roligt jobb och ekonomisk frihet. Men, och det är stort MEN, livet ger oss inte allt det här för att vi förtjänar det. Det ger oss i relation till det vi har gjort för att förtjäna det. Skillnaden mellan den som verkar ha allt och den som har lite är därför inte så stor som den kan verka och har absolut inte med tur, talang, utbildning eller ekonomi att göra.

Det är därför vi kan ha någon som verkar ha allt, men som ändå är olycklig medan någon annan som fötts med svåra handikapp och bara verkar ha problem istället blir till exempel på vad som är möjligt för alla oss andra. Nej, skillnaden ligger istället i hur olika de använder de resurser som står till förfogande.

Samma sak gäller då självklart för dig. Du kan använda din tid annorlunda. Du kan börja äta annorlunda. Tänka annorlunda och när du gör annorlunda saker så kommer du att få annorlunda resultat. Det, hoppas jag du inser, är en bondförnuftig sanning som motstår alla argument. Ändå verkar väldigt många människor fortsätta i samma gamla vanemässiga spår. Dag ut och dag in gör de samma saker och undrar frustrerat varför de alltid får samma resultat.

Livet är inte rättvist, men det är tämligt förutsägbart. Människor som får bättre resultat än andra gör helt enkelt saker och ting annorlunda än dem som får mindre tillfredsställande resultat av sina fruktlösa ansträngningar. Enkelt uttryckt så är det så att om du gör vad vinnare gör och tänker som vinnare tänker så får du bättre resultat. Nog är det en briljant tanke?

Vinnare investerar i sig själva. De umgås med vinnare. De läser, lär sig och vågar pröva på nya saker som verkar bättre. De går på kurser, åker på utbildningar och gör de investeringar i sig själva som de som inte lyckas aldrig gör. De gör det dessutom om och om igen tills de får de resultat som de är ute efter. Svårare är det inte att göra dig förtjänt av det du vill ha. Allt som behövs är att du bestämmer dig för att varje dag göra det du faktiskt kan…

"Det råder ingen brist på möjligheter att försörja dig på det du älskar att göra, det är bara brist på beslutsförmågan att få det att hända."
- Citat av Dr. Wayne Dyer

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.