Först några tankar kring tro. Din förmåga stoppar dig från att göra det du vill, eller snarare din tro eller upplevelse av din förmåga. Vi har alla ett behov av att "räcka till" och "klara av" och tror vi då att vi inte kan detta är risken stor att vi inte ens prövar. Viljan finns där med hålls tillbaka av kunnandet.

Tänk själv tillbaka på saker du gjort i livet. Hur många av dessa har du gjort trots att du inte kunde? Och hur känns det nu när du tänker tillbaka på vad du åstadkommit? Visst är det en ändå skön känsla, vi klarar mer än vi tror. Jag brukar själv ibland säga att: "Gör det nu, bara för idag, det är bara träning. Imorgon får du göra precis som du vill." Om du själv antar utmaning med den attityden, hur skulle det bli då redan nu? 

Vad tror du på? Föreställningar är generaliseringar som du skapat om dig själv och din omvärld. De är ofta omedvetna uppfattningar om dig själv eller om världen som du inte kan förändra genom information eller resonemang. Kunde du det skulle du sannolikt inte bevara dina begränsade uppfattningar. Detta resonemang gäller både som medarbetare i verksamheten och för en organisation i stort.

  • Tro på saker som hjälper dig.
  • Du kan påverka mer än vad du tror även om det ibland känns hopplöst.
  • Sant eller inte, sannolikt räcker!
  • Du har fler resurser inom dig.

Reflektion

Slå hål på dina egna myter, ursäkter och dåliga anledningar. Vad tror du på som stjälper dig som inte är sant? Vad är sant som du inte tror på?

Tankens kraft

Du kan bara tänka en tanke åt gången. Dina singeltankar blir till mening. Fyller du tanken med rätt bränsle blir det meningsfullt. Dina vanetankar fyller upp till 90% av tankarna. Vad blir då resultatet om du tankar samma som igår? Knappast något nytänkande, eller? Hjärnforskningen säger oss att vi tänker ca 50 000 tankar om dagen. Skillnaden mellan en bra dag och en annan dag kan vara en enda tanke. Negativa tankar skapar mönster. Positiva tankar skapar mönster. Inga behöver vara sanna. Så vad tänker du nu?

Livet ger dig inte vad du vill ha utan att du ber om det.
Nu menar jag inte i regelrätt bön, även om det hjälper en del människor och kanske dövar samvetet. Blyga flickor får inte kyssa vackra pojkar heter det. Och det gäller allt i livet. Våga fråga!

  • Tänk stora tankar!
  • Var uppmärksam på din ”mentala kost”
  • Välj det du önskar, inte alltid samma som igår!
  • Du är värd framgång!

Mer om mental träning kan du läsa om här.


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.