Detta är del 5 - Här är del 1, Tankar som ger Resultat.

Kommer du ihåg när du sist fantiserade om något du verkligen ville ha? Eller när du sist tänkte på något du önskar dig? De flesta av oss har lagt fantasin åt sidan med tron om att vi ska vara realistiska och allvarliga för att nå fram till våra mål. Men tänk om det är precis tvärtom? Tänk om det är fantasin som gör att du kan skapa och komma närmare dina mål i livet.

Fantasin är inte något som bara barn använder. Den används dagligen av människor som är framgångsrika vare sig de är affärsledare, egen företagare eller sportsstjärnor. Det är ett kraftfullt verktyg som gör att du kan börja skapa precis det du vill ha i ditt liv. Det är dessutom ett sätt att både ta ansvar och att vara realist.

Einstein förklarade det enkelt. Vi kan inte hitta svaren genom att vi fokuserar på våra problem. Vi kan heller inte utvecklas genom att vi fokuserar på våra begränsningar i en slags falsk tro om att realism ska leverera oss glädje. Nej, naturen är smartare än så och vi vet att allt har en polaritet.

I samma ögonblick som ett problem uppstår har vi också en möjlighet att hitta svaret. Det ena kan inte existera utan det andra och när vi lär oss att applicera den här lagen i våra liv kommer lösningarna att visa sig tydligare då vi efter-söker svaren istället för att irritera oss över problemen. Naturen ger oss alltid en lösning till ett problem och det är vår uppgift att efterfråga och lyssna på svaren.

Fantasi som skapar

Vår fantasi är till god hjälp för att vi ska komma ut ur våra komfortabla zoner och för att få upp ögonen för de idéer och lösningar vi behöver. I fantasin kan vi skapa precis vad vi vill. Alltifrån framgång till styrka, överflöd och mod.

Det fiffiga är att vår fantasi ger oss bilder av något som vi egentligen har tillgängligt hela tiden. Vår fantasi leder oss in på de mest fantastiska frekvenser som också visar oss att allt är tillgängligt hela tiden. Hade människan inte först genom hennes fantasi skapat så hade hon inte kunnat skapa det fysiskt heller. Tänk er hur vår värld såg ut för 150 år sedan. Inga flygplan, inget internet, inga smarttelefoner eller iPads. Om ingen först hade skapat de här idéerna för sitt inre hade de aldrig existerat idag.

Så tänk till för ett ögonblick.

  • Vad är det du kan se inom dig som du inte tillåtit dig att skapa ännu?
  • Vad är det du tillåter dig att se för ditt inre utan att göra slag i saken?

Det här är dina drömmar som vill komma till uttryck och du måste bestämma dig för att ge dem plats i ditt liv.

Ditt inre guld

Din fantasi är din guldgruva och den kan ge dig precis vad du vill ha – men du måste vara villig att använda den för att det här ska ske. Så länge du förkastar din egen skapande förmåga i form av din fantasi för att någon sagt åt dig att du ska vara realist – så gör du dig själv en otjänst.

Det är när du vågar sätta dig ner och fantisera om vad du verkligen vill ha i ditt liv som du börjar ta ansvar och börjar vara realist.

Så tänk noga efter när du ställer dig själv frågan, hur vill du leva ditt liv?

Läs sista delen: Viljan

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

4 kommentarer
Ihrén Abrahamsson
2013-01-17 23:19
Hej där! Tack för svar.
Ja det är oerhört inspirerande och spännande. Vill du så kör vi en coaching session - kostar din ingenting. Är du intresserad så kan du ta kontakt via min hemsida så bokar vi in något.
Mvh Ihrén
V
2013-01-17 21:32
Detta låter så oerhört inpirerande och spännande!
Jag är medveten om att min nuvarande livssituation kväver mig och vill i allra högsta grad förändra den. Dessvärre har jag helt glömt bort hur man lyssnar på sig sjäv...🙁
Tips??
Ihrén
2012-11-29 10:24
Hej Roffe
Tack för det. Det är inspirerande med människor som vill, tror, vågar och gör! Nya mål - nya möjligheter. Personlig utveckling tar som tur var aldrig slut 🙂
Häng med på MasterMind gruppen som startar 10 dec. Än så länge finns det plats.
http://mastermindfirmabedrift.eventbrite.com/#
Se mer...
2012-11-29 09:04
Bra Ihrén!

Läste och lyssnade mycket på detta du skriver för några år sedan och visst gav det resultat 🙂 Sen rann det ut lite i sanden. Arbetet började gå bättre och fick familj så kanske fanns inte samma behov av personlig utveckling. Men det är dags att sätta nya mål och börja fantisera igen; din artikel inspirerade mig, Tack!
Se mer...
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.