Alla har vi mål här i livet; små och stora mål som vi vill uppnå. Det är också allmänt känt att alla inte uppnår sina mål och att en del människor tycks ha lättare att uppnå målen än vissa andra. Du kan träna upp din förmåga att nå dina mål för att nå den framgång som du strävar efter.

En viktig faktor för att nå dit du vill är att använda din förmåga att fokusera. Du gör det redan även om du inte är medveten om det och här följer några exempel som du säkert känner igen:

 • Köpa bil: Du har bestämt dig för att köpa en blå BMW och plötsligt så ser du blåa BMW:s överallt; i tidningar, på nätet, på vägarna, jag var du än ser.
 • Barn: Du funderar på att skaffa barn och ser gravida kvinnor överallt, kvinnor och män med barnvagnar, förlossningar på TV, reklam för allt du behöver till babyn.
 • Köpa hus: Ja, du börjar fatta. Du ser husannonser överallt, till salu-skyltar.
 • Knyppeldyna: När jag gick på konstskola bestämde jag mig för att införskaffa en knyppeldyna men hade ingen aning om var man kunde köpa sådana. Plötsligt så var jag ägare till två stycken.

Det handlar om fokus och att bestämma sig för det man vill uppnå. Du kan med hjälp av ett antal steg se till att du når dina mål.

 • Bestäm dig för vad du vill uppnå.
 • Skriv ner dina mål och dela upp dom i delmål.
 • Tidsbestäm dina mål och delmål.
 • Prata med människor i din omgivning om dina mål.
 • Börja varje dag med att bestämma dig för vad du kan göra idag för att komma närmare dina mål.
 • När du hamnar i en valsituation; fundera då över vilket val som bäst gynnar ditt mål.
 • Håll fokus på målet! Lev ditt mål, njut av målet, tänk på det,  prata om det och njut av känslan som du kommer ha när du uppnått målet.

Det snabbaste och effektivaste sättet att nå dina mål är att fokusera på det. I varje ögonblick under dagen då du gör saker som inte kräver din tankeverksamhet så ska du fokusera på ditt mål. Till exempel när du diskar, dammsuger, promenerar, viker tvätt osv. Ju mer du fokuserar på målet desto fler möjligheter kommer du stöta på. Möjligheter som för dig närmare målet och visar dig nya vägar.

När du börjar fokusera på ditt mål så arbetar även ditt undermedvetna mot ditt mål och du blir mer mottaglig och öppen för de möjligheter som kommer i din väg. Allt finns redan där men när du har ställt in skärpan och fokus så ser du lättare vilken väg du ska  ta mot dina mål. Och att sätta mål och skriva ner dom är som att skapa en karta över den väg du ska gå, att sedan fokusera är som att finjustera kompassnålen så du vet exakt vilken riktning du ska gå.

Så ställ in skärpan, fokusera och nå framgång i ditt liv!

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.