Jag fick ett mejl i fredags från en person som beskrev sin situation som ohållbar, med dålig självkänsla, negativa tankar, etc. Han sa – Jag kämpar för att tänka positivt när saker och ting är svårt, men jag orkar inte hela vägen.

Hans mejl fick mig att fundera en hel del på oss människor och vårt förhållande till positivt tänkande. Det verkar som om det dras ett lika med tecken mellan, att se det positiva i när vi har det som jobbigast. Att kunna skratta åt olyckor, osv. För de flesta kan detta upplevas som en övermäktig uppgift, detta då vi inte är tränade till att tänka positivt.

Jag brukar rekommendera att till en början låta bli att försöka ändra något negativt till något positivt, ut i stället rikta sin fokus åt ett annat håll. Låt oss ta ett exempel: Du sitter och tittar på en skräckfilm, och du känner ett starkt obehag av det du ser i tv rutan. Du vill inte låta dig påverkas, så du anstränger dig för att se det lustiga i det hela. Kommer det att fungera?

Med stor sannolikhet inte, eftersom att de tankar som skapar de starkaste känslorna oftast vinner. Tittar du då på en skräckfilm är risken därför stor att de negativa känslorna gör dig påmind om att det inte finns något positivt i det du ser. Hur gör man då? Enkelt. Byt kanal!

Mer om ämnet: Myten om positivt tänkande

Det är faktiskt inte svårare än så. Detsamma gäller när du ställs inför någonting negativ, BYT KANAL. Dvs. gör något annat, flytta ditt fokus, sitt inte och glo på skräckfilmen och försök göra den till en komedi.

Detta är det första steget, men sedan måste du förstå att positiva tankar inte fungera. VA!!!?? Vad säger galningen?

Att sitta och tänka positivt kommer inte skapa några annorlunda resultat åt dig, det enda som kan skapa en positivare tillvaro är positiva handlingar. Action, Action, Action…!

Precis, ska du då få till en förändring, måste förändringen ske i dina handlingar. Det är det som i slutändan skapar dina resultat. Så börja med positiva handlingar. Det gör skillnad.

Se även: Positivt tänkande - trams eller en förutsättning?

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.