Att ge ett enhälligt svar på vad som håller oss motiverade är svårt. Vad vi däremot kan ha stor nytta av är att komma fram till vad som är viktiga ingredienser i livet, för att därefter plocka in dessa en efter en eller tvärt om ta bort det som inte stämmer överens med det jag vill ha.

Min högst personliga uppfattning är att det vi gör ska vara roligt och lustfyllt. Det jag gör ska förse mig med energi och kraft och inte dränera mig.

Jag kan inte låta bli att fundera i de banorna, kring hur det skulle se ut på våra arbetsplatser runt omkring i Sverige om alla gjorde det de tycker är roligt, om de hade människor runt omkring sig som hjälpte till att skapa glädje.

Vad jag vill komma fram till är att det nog inte är vår brist på motivation som alltid är problemet, utan det överskott vi har av den varan som "demotiverar" oss, som avgör hur väl vi mår.

Jag har sagt det förut och säger det igen... det handlar om våra tankar och vårt val när det gäller vår syn på sånt som sker. För faktum är att när vi tycker att det som sker inte är det "rätta" (enligt vår egen uppfattning), så töms vi på energi.

Att vara mot något kräver energi och att vara för något förser oss med energi...

När vi är negativa så går det åt energi, både till att hålla igång negativismen, och för att komma tillbaka.

När du har förmågan att se det som sker: som någonting bra - naturligt - en del av livet - det rätta, just nu  - att det sker av en anledning - någonting jag så småningom kan lära mig något av - en kul grej - etc. Då ökar du möjligheten till att upprätthålla din motivation.

Du väljer själv hur motiverad eller omotiverad du vill vara, det är en av de få saker du faktiskt har kontroll över. Se till att förvalta detta.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.

Taggar:

0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.