Varför når vissa nästan alltid sina mål medan andra bara strular och fortsätter att vara frustrerade? En sak som jag har märkt är att många krånglar till det i onödan. Tänk om det är lika enkelt att nå dina mål som att äta frukost? Nå dina mål snabbare och enklare med Frukostprincipen.

Hur gör du för att äta frukost?

Eller en ännu bättre fråga; Vad måste du ha gjort innan du kan äta den frukost du vill ha? Tänk lite nu. Vad har du gjort (med betoning på ”gjort”) innan du kan äta frukost? Det första du gjorde var att tänka på vad du ville ha till frukost. Till exempel; en kopp kaffe, rostat bröd med marmelad och ost, två ägg och ett glas juice. Men du tänkte nog mer specifikt. Kanske något i stil med apelsinmarmelad, cheddarost och tranbärsjuice. Det var steg ett.

Nu tar vi en titt på steg två: Handla.

För att äta den frukost du är sugen på måste du eller någon annan gå och handla de saker du vill smaska i dig på morgonkvisten. Det innebär att du tar på dig kläder (förhoppningsvis), sätter dig i bilen (eller går så att du får motion) och styr dina steg mot affären. Men vänta. Nu har vi missat en sak va? Kom igen nu, du vet vad jag tänker på. Inköpslistan!

Såja. Inköpslistan ligger i fickan och du är på väg in i affären.

Väl framme plockar du fram listan och hämtar de varor du ska ha. Du kilar förbi frukten, plockar ner en liter mjölk från kylen, hämtar dina ägg, din marmelad, din cheddarost och ett paket kaffe. Men här kommer ett problem. Affären du är inne i har ingen tranbärsjuice. Vad ska du göra? Kanske köpa en äppeljuice istället? Nej, det vill du inte ha. Då är det bara att pallra sig vidare till en annan affär. Som tur är har affär nummer två en trelitersförpackning av tranbärsjuice. Nöjd och belåten knallar du hemåt.

Nästa morgon är det dags för steg tre: Äta frukost.

Du slår upp ögonen. Gnugg, gnugg. Äntligen en ny dag. Du strosar ut i köket. Sätter på kaffet. Plockar fram tranbärsjuicen, osten, marmeladen och äggen. Du kokar äggen, rostar brödet och ställer fram allt på bordet. Dags att äta!

Enkelt, eller hur? Och det är lika enkelt att nå dina mål.

Vad menar jag? Nu förenklar jag väl lite väl mycket, eller? Så här menar jag: Processen att nå dina mål är samma som att göra frukost. Visst, vissa mål är mer komplexa. Men processen är fortfarande den samma. Du behöver först bestämma vad du vill uppnå. Sedan behöver du tydliga och enkla steg för att nå dit. Därför ska du börja bakifrån för att komma till det första steget du behöver ta.

Sammanfattning:

  1. Börja med vad du vill uppnå
  2. Vad är det du behöver ha gjort eller uppnått just innan du uppnår målet?
  3. Vad behöver du göra innan det?
  4. Och innan det?
  5. Och innan det?

Och så vidare. Tänk på papper (inköpslistan!). Inte för att det händer något magiskt när du skriver ner något utan för att du ska komma ihåg vad du vill uppnå och vilka steg du behöver ta. Och kom ihåg att tänka baklänges.

Lycka till!

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.