När tar du de bästa besluten? När har du kristallklar klarhet och förståelse över situationer? När är din kreativitet som bäst? När hittar du lösningar på problem som du grubblat på länge?

Svaret är när du har lugn och ro i "knoppen". När dina tankar inte far omkring i 150 km/tim finns det massor av utrymme för utföra ditt arbete på toppnivå. När du är tillfreds med allt. När du ser utmaningar som en möjlighet att utvecklas. Det är också i detta tillstånd som du är den absolut bästa föräldern, partnern, vännen och kollegan. Du är ditt bästa-jag i alla situationer och blir inte påverkad av situationer, problem eller kommentarer såsom du blir när det "stormar" i huvudet med tankar av oro, frustration, ilska, stress osv.

Hur får du då lugn i knoppen? Genom att släppa eller sluta tro på tankarna som kör som fartdårar i skallen. "Men tankens kraft är ju otroligt stark så den kan man inte bara släppa hur som helst!", tänker du kanske? Lyssna väldigt noga på mig nu; tanken i sig har ingen kraft! Den enda kraften en tanke kan få är just den kraft du ger den. Du har massor av tankar dagligen som du inte bryr dig speciellt mycket om och de tankarna släpper du lika fort som du fick dem. Men förstå mig rätt; det handlar inte om att arbeta bort eller byta ut dåliga tankar utan bara ge fan i dem helt enkelt. Vägra tro på dem för livet är inte skit när det blir lugnt i skallen! Känslan av frustration, oro och stress försvinner när du släpper tankarna om dem.

Du skapar själv varje sekund av upplevelse! Ja, du hörde rätt! Det enda du kan uppleva är dina tankar för stunden. Så fort som du släpper en tanke så kommer det en ny och så har du en ny upplevelse. Vilket är fantastiskt goda nyheter! Det här innebär att inga omständigheter eller situationer kan påverka dig utan det är endast dina egna tankar om situationen som du kan uppleva. Det är därför två personer kan vara med om samma omständighet men ha två helt skilda upplevelser om den.

Du är nu inte längre offer för situationen utan endast ett offer för dina tankar för stunden och så fort du släpper eller slutar tro på dessa tankar så förändras din upplevelse av omständigheten. WOW! Fattar du hur fantastiskt det här är? Vi kan skapa vilken upplevelse som helst beroende på vilka tankar vi uppmärksammar!

Vi kan inte välja vilka tankar vi ska få men vi kan ge fan i att tro på dem!

Vill du behålla ditt lugn oavsett situation? Läs då "Tänk om du stressar i onödan"

Den hittar du på den här

1 kommentarer
2015-02-16 15:39
Så sant!
0
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.