Ofta får jag höra att, du vet jag har så dålig självkänsla! Ok, men varför? Jag brukar numera även fråga vem har du då gett den till, om du inte själv har den?

Nämen, du vet ju! 

Nä, det gör jag inte. Inte nu längre, för jag insåg när jag skulle fylla 30 att livet var mitt, möjligheterna var mina, men även ansvaret. Och jag var då en av dom som inte hade någon självkänsla. Den var helt bortsopad under mattan, och det var för att jag aldrig lärde mig i unga år att den var enbart min.

För det är så jag tänker idag. Självkänslan är enbart min, och den är något vi hela tiden behöver boosta för att orka behålla den. För idag är det enormt lätt att bara ge bort den, för det är ju så det ska vara eller?

Så om du ingen självkänsla har idag, varför?

Varför fortsätter du dag ut och dag in att bara låta någon annan styra över den, när du enkelt kan ta den tillbaka och stärka ditt liv.

Det märkliga är att vi ska helst ha en dålig självkänsla, för annars är vi för mycket och vi har ju jante som stoppar oss. Men ändå vad innebär en stark självkänsla?

Självkänsla ett ord jag tycker vi borde ta en närmare titt på, för att sedan börja stärka den. 

Jag minns en mamma som frågade mig hur hon kunde hjälpa sin dotter att få en bättre självkänsla. Min fråga blev då till henne, hur är det med din egna? Nä, hon hade ingen självkänsla så klart. Så mitt svar var att börja stärka den egna, för att sedan visa sin dotter.

För om vi inte själva har den, hur ska vi då kunna dela med oss av det till andra?

Ett annat ord som jag satte en dag på mig själv var självmobbare! 

Det är så många som även pratar om mobbing både hit och dit, men om vi tar in dålig självkänsla i självmobbing vad händer då i dina tankar?

Jo, det jag hoppas landar hos dig är att vi även är självmobbare. För vi talar om för oss själva att vi är så dåliga, vi kan inte säga nej, och massa annat.

Så om vi ska stoppa mobbingen bland oss, så även här behöver vi börja med den egna självmobbingen. 

Som din mentala hälsoinspiratör Tina Persson älskar jag att sätta fart på fastbrända, vidbrända eller bara lite svedda tankar i både stort och smått. Det är utifrån min egna erfarenhet, mitt egna arbete med mig själv, möten med människor och tankar som jag arbetar. 

Det kan låta både simpelt och enkelt, men tillbaka till självkänsla och självmobbing. Var det här nytt för dig, eller var det här gammal skåpmat.

Ord, tankar, känslor, vanor och erfarenheter från stort och smått. Det är något som jag tycker är så häftigt.

Något som jag arbetar själv med just nu det är mina sanningar. För det är ju så att jag har sanningar som sitter fast från min barndom, som idag förstör mitt liv. Så just nu bryter jag isär många av mina gamla sanningar, som faktiskt inte är sanna längre och bygger om dom till något mycket bättre. 

Detta arbete kommer även att stärka min självkänsla ytterligare, för att bli den människa jag är ämnad att vara. En människa som vill göra skillnad både i stort och smått.

🌞 Önskar en härlig dag!

💖 Din mentala hälsoinspiratör Tina i Luleå

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.