Trygghetssystemet är inte anpassat för detta. Vad händer med pensionen om man arbetar ett antal år i ett nordiskt grannland och vad gäller om man blir arbetslös? Osäkerheten om detta gör att många undviker att söka arbete i något av våra grannländer. Information om vad som gäller måste spridas.

Också information om vad som gäller när man startar företag i våra nordiska länder måste finnas tillgänglig. Denna är idag nästan obefintlig.

Vi har goda förutsättningar för en gemensam arbetsmarknad och företagsmarknad. Enligt Gränshindersforum finns idag 35 olika hinder som hämmar rörlighet av arbetskraft i Norden! Ett samarbete mellan Danmark, Sverige och Finland borde snarast börja för att utverka en strategi för gemensamma regler. Så kan vi skapa fler nya företag!

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
Mats Sandvik
2013-01-07 21:24
Håller med till 100% - Små saker som t.ex. att fixa ett telefon-nummer/abbonemang i annat Nordiskt land än det man råkar sitta verkar vara störtomöjligt (annat än pre-paid). Vore ju service ifall kunden slapp ringa utlandssamtal för att nå en bara för att man finns någon mil hit eller dit.
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.