En konsult med starka kopplingar till Vinnovas chef, Darja Isaksson, rekryterades för att bistå organisationen några dagar i veckan. Trots ett korttidskontrakt, fakturerades otroliga 8,6 miljoner SEK. Upphandlingen tycks ha manipulerats så att konsulten, genom ett nätverk av bolag, kunde säkra uppdraget, rapporterar Jens Nylander.

Vinnovas vägran att kommentera situationen och de inblandades plötsliga minnesluckor väcker frågor.

Kammarkollegiet kritiserar användandet av deras avtal och Vinnovas egna medarbetare menar att den interna kulturen liknas vid en sekt, där regelbrott tycks uppmuntras.

Konsulten som har skickat fakturor i åratal från olika företag åker i mars 2019 tillsammans med Darja Isaksson på en delegationsresa till Singapore. Då kommer fakturorna från konsultens egna bolag som fakturerade 1 210 118 kr exklusive moms för förberedelser och omkostnader.

Här kan du läsa hela granskningen

Se även: Offentligt anställda suger bidragsmiljoner från Vinnova


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
2 kommentarer
2024-04-04 10:31
Finns väl ingen korruption i Sverige? Det är det bara skräpländerna som har..

Obs, inlägget kan ha spår av ironi.
2024-04-04 09:09
Tack Jens Nylander för att du lyfter fram dessa missförhållanden i medialjuset. Tyvärr kan vi väl inte räkna med några åtgärder eftersom generaldirektörer och andra statliga samhällstoppar verkar tillhöra ett skikt av "untouchables" i samhället. Under tiden knyter vi småföretagare näven i fickan och fortsätter kämpa på under tyngden av skatter och avgifter, Se mer...
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.