1. Zero to One, Peter Thiel och Blake Masters

Zero to One har några år på nacken men är fortfarande relevant. Peter Thiel, grundare av PayPal, bland många andra framgångsrika projekt, visar hur du kan skapa något helt nytt istället för att bara kopiera befintliga modeller. Den här boken är ett måste för alla som vill tänka utanför boxen och driva innovation.

2. Honungsfällan: Historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal, Lars Berge och Axel Gordh Humlesjö

En fängslande berättelse om svindlande affärer och spioneri. Honungsfällan avslöjar de mörka sidorna av internationell affärsverksamhet och den problematiska kombinationen av folkrörelsesverige och global penninghunger. En tankeväckande bok för alla som vill förstå riskerna i den finansiella världen.

3. Liv 3.0: Att vara människa i den artificiella intelligensens tid, Max Tegmark

Har du inte läst den redan, gör det nu! Liv 3.0 diskuterar mänsklighetens framtida existens i en värld där AI spelar en allt större roll. Max Tegmark ger insikter om hur artificiell intelligens kan förändra våra liv och utmanar oss att tänka på hur vi kan forma denna framtid.

4. Supercommunicators: How to Unlock the Secret Language of Connection, Charles Duhigg

Kommunikation är så mycket mer än bara själva samtalet. Supercommunicators visar att vi kommunicerar på tre nivåer samtidigt: den praktiska (ämnet), den känslomässiga, och den sociala (vem du är/vill vara). Genom att förstå och behärska dessa nivåer kan du förbättra dina kontakter och relationer på djupet.

5. Strategiskt lyssnande: Så blir chefer, medarbetare och organisationer bättre på att lyssna, Mats Heide och Anette Svingstedt

Lyssnandet ökar tilliten och arbetstillfredsställelsen. Strategiskt lyssnande belyser hur viktigt det är att balansera hörandet med lyssnandet i dagens arbetsliv. Författarna argumenterar för att vi idag fokuserar för mycket på att höras, vilket skapar obalans. Lär dig hur du kan förbättra ditt lyssnande för att stärka både ditt ledarskap och din organisation.

Lägg till dessa böcker på din läslista och utnyttja sommaren till att inspireras och utvecklas!

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.