FöretagarAllsvenskan är en liga där svenska kommuner och län får tävla mot varandra i nettotillväxt av företag. Ligans tabell baseras på månatliga analyser som STRATO gör av statistik från Bolagsverket. Statistiken fungerar som en indikator på hur förutsättningarna ser ut för att starta och driva företag i Sverige, inom län och kommuner. Inspirationen till namnet kommer från konkurrensen och tabellformatet som finns inom idrottens värld.

– Vi är stolta över att presentera FöretagarAllsvenskan, en liga som inte bara levererar statistik över nettotillväxten av antalet företag, utan även syftar till att inspirera och lyfta fram alla de som bidrar till att göra det lättare att starta och driva företag i Sverige, säger Herman Borel, internationell affärschef på STRATO, och fortsätter:

– Vi har medvetet valt ett namn som hämtar inspiration från sportens värld. Precis som lagen tävlar hårt i ligan är vårt mål att främja konkurrensen mellan län och kommuner. Vilka län och kommuner har den högsta nettotillväxten av antalet företag i Sverige? Vilka är mästare i entreprenörskap?

Analyserna, som jämför antalet registrerade bolag med antalet avregistrerade bolag, görs baserade på statistik* som hämtas månadsvis från Bolagsverket. Genom analyserna blir det möjligt att spåra förändringar av antalet registrerade företag över tid. Detta tillvägagångssätt erbjuder en mer övergripande indikation på hur företagande utvecklas i jämförelse med snävare mätvärden som exempelvis endast antal nyregistrerade företag eller konkurser.

– FöretagarAllsvenskan är inte bara en sammanställning av siffror utan en resurs för alla som är intresserade av Sveriges ekonomiska tillväxt. Genom att erbjuda insikter på en lokal nivå strävar vi efter att stärka entreprenörsandan och göra Sverige till en ännu bättre plats för företagande, säger Herman Borel.

Hemsidan är avsedd att vara ett verktyg för företagare, beslutsfattare, journalister och alla som är intresserade av att förstå, få insikt i och främja det svenska företagsklimatet. I framtiden kommer det att adderas ännu mer innehåll till FöretagarAllsvenskan, såsom guider, intervjuer, framgångsberättelser med mera.

Se aktuellt tabelläge och statistik på företagarallsvenskan.se

*Det kan finnas en viss eftersläpning i statistiken mellan olika månader. Detta kan innebära att bolag som avregistrerats kan uppdateras retroaktivt, där exempelvis en konkurs registreras hos Bolagsverket i juni, men själva konkursen slutfördes i maj. Maj sattes då som avregistreringsdatum.

Om STRATO

STRATO är ett av Europas största webbhotell med tjänster inom domän, e-post, webbplats och server till verktyg för marknadsföring online och molnlagringstjänsten HiDrive. STRATO grundades i Berlin 1997 och har över 4 miljoner domäner och 1,6 miljoner kunder med över 2 miljoner kontrakt. Företaget har cirka 500 anställda och driver två TÜV-certifierade datacenter med över 100 000 fysiska och virtuella servrar i Berlin och Karlsruhe. STRATO AG är en del av börsnoterade IONOS Group SE.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.