Rekordpriserna är enligt elprisanalytikern Johan Sigvardsson en följd av höga gaspriser i Europa och bland annat låg nationell elproduktion från vindkraft. I vinter kan vi periodvis få räkna med 11-12kr/kWh om vintern blir sträng.

Han missar dock att nämna att priserna främst handlar om nedlagda kärnkraftsreaktorer. I Sverige har sex av de tidigare tolv kärnkraftsreaktorer avvecklats.

Samtidigt bränner Karlshamnsverket 70 000 liter olja i timmen men det räcker inte för att täcka upp förlusterna.

Missa inte: Söndrande energipolitik skapar mörker och fattigdom


Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
2 kommentarer
2023-07-26 09:36
Intressant artikel
2022-08-19 14:56
Världen befinner sig fr.o.m kl 11.00 , 2022-11-11 i byte av "tidsålder" (likt från bronsålder till järnålder), och som alltid, sker då ett tekniskt hoppsteg för den vanlige individen, genom att teknik frigörs till allmänheten som tidigare undanhållits av eliten för att användas som vapen för fortsatt maktvälde. Googla "Hydrogen" och ni kommer förvånas hur mycket nyheter som just nu släpps om vätgas. Att man enkelt och biligt kan bygga om sin befintliga bil för vätgasdrift är initialt av vässentlighet för att snabbt lyfta in alla i en ekonomisk situation av fri energi, men tekniska grunden som allt står på är att det bli ekonomiskt nåbart för alla att själv äga den utrustning som i stort sett helt utan kostnad tillverkar väte i omfattning nog för familjens dagliga behov av värme, el och drivmedel. Man lagrar sin väte i kassetter eller skivor av absorberande klorofyll-massa vilket neutraliserar väten och gör den till fast form och helt oantändbar ända fram till att man vill använda den igen då den återigen enkelt frigörs. Massan kan fyllas på upp till en totalvikt så den lagra 4 ggr mer energi per kg än bensin. Letar du i historieboken efter dessa hoppstegs tider så kallas de där för "dark ages" eftersom eliten vid senare återtagen maktkontroll naturligvis inte vill öppet visa att kontrollen över tekniska utvecklingen är deras främsta vapen för att uppnå sin makt och utövandet av förtryck. Se mer...
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.