Joel Peterson, ordförande för JetBlue Airways och grundare av Peterson Partners and Peterson Ventures, beskriver vikten av en ledares gärningar och inte dennes ord. Han anger tre principer som han själv följer som ledare.

Fullfölj ditt uppdrag genom handling

Framgångsrika företag agerar varje dag för att nå sina verksamhetsmål. Ett företag når inte sina mål genom att tala med varandra och lägga fram idéer. Det gäller för ledaren att ta tag i saker så att något blir gjort. På så sätt uppfyller man både mål och håller personalen motiverad. 

Investera i människor i stället för produkter

Det är viktigt att investera i sina medarbetares utveckling och karaktär, liksom sina kunders nöjdhet och tillfredsställelse. En bra produkt kan hjälpa ditt företag men utan engagerade medarbetare och nöjda, lojala kunder så kommer företaget inte att utvecklas.

Framför betydelsen av vad ni gör

Pengar ska aldrig vara ett företags största drivkraft utan det måste ha en mening, ett högre syfte. De anställda behöver känna att de arbetar mot något större och att deras jobb har betydelse. Därför ser bra ledare till att deras anställda samlas bakom ett gemensamt uppdrag.

Tänk på att vara en bra ledare inte handlar om stora ord. Det handlar om att agera.

Källa: Inc.com

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
1 kommentarer
Tobias
2013-11-29 19:36
Tycker om det du skriver. Det är tre otroligt viktiga saker att komma ihåg!
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.