Jessica kommer ifrån Kullavik utanför Göteborg. Hon gick ett humanistiskt gymnasium och senare kom hon in på en filmskola på Irland där hon blev manusförfattare och producent. Jessica berättar att hon alltid tyckt om att skriva. Hennes favoritämnen i skolan var svenska och bild men även filmen var ett stort intresse.

När Jessica var fjorton år skrev hon för första gången historien om Valentin i en skoluppsats. Berättelsen om änglapojken blev senare ett filmmanus på Irland och 2009 påbörjades boken.

Valentin den magiska drycken är en barnbok som handlar om kärlek och vänskap. I sagan finns en himmel med änglar, gudar, helgon och andra magiska varelser. Valentin är en liten ängel som uppfinner en kärleksdryck för att folk ska sluta bråka med varandra. En sen natt får Valentin syn på flickan Emily. Hon tittar upp mot skyn och önskar att en ängel ska hjälpa henne eftersom hennes föräldrar bråkar. Valentin tappar sina vingar och faller ner på jorden och de två barnen möts upp. Den magiska drycken fungerar däremot inte, någon har förgiftat den...

- Valentin är snäll, rolig och busig och det jag vill ge barnen är en bok som ger dem glädje och en känsla av att det är möjligt med lyckliga slut och fred på jorden. Den kan lära barnen att de ska vara snälla mot varandra, säger Jessica.

Jakten på förlag

Jessica skickade in boken till förlag flera gånger men fick nej. Jessica förstod att de inte kunde se potentialen i berättelsen utan bilder. Hon såg framför sig hur boken och alla dess bilder skulle se ut men behövde en illustratör. Genom sin dotters konstlärarinna hittade hon Ida Antonsson. När bilderna var klara skickade Jessica återigen in boken, men fick på nytt nej.

- Fasiken tänkte jag! Jag tänker inte ge upp. Kan inte bokförlagen se potentialen i min bok ställer jag ut den på bokmässan själv och så får bokförlagen komma till mig!

Sagt och gjort. Jessica fick hjälp från vänner och familj och byggde upp Valentins sagovärld i en himmelsblå monter. Alla sagofigurer fanns där, till och med den magiska drycken i en kittel. Med detta kom också framgången.

- Under bokmässan fick jag massvis med förfrågningar från olika förlag och till slut blev det jag som fick välja mellan dem. På alla hjärtans dag 2012 gav jag ut boken, berättar Jessica.

Jessica startade sedan ett företag kring sin bok vilket hjälpt henne att lättare nå ut till fler och hon berättar att det varit enklare att kontakta folk och göra reklam i och med firman. Företaget heter Valentin kärlekens ängel och säljer bland annat tavlor och vykort med bilder från berättelsen. Nu skriver Jessica även ett tv-manus om Valentin samtidigt som hon skriver den andra boken i det som ska sluta i en trilogi.

Jessicas tips till andra som också vill nå sin dröm

  • Det gäller att vara påhittig, kreativ, fantasifull och definitivt envis. Ge inte upp, vänd på alla stenar.
  • Du kan också göra det du drömmer om. Du måste våga. Just do it!
  • Jämför dig inte med andra utan fokusera på det du vill ha och lita på känslan i ditt hjärta.
Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
2 kommentarer
2013-03-27 17:57
Bra gjort Jessica. Vill man ha sin bok utgiven får man göra det själv
Charlotta Lagerberg Thunes
2013-03-25 11:45
Härligt med inspiration!!!

Charlotta
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.