Försäljning av varumärkta produkter

16
Hej, jag har några funderingar kring varumärkta produkter. Det är så att jag har planer på att starta igång ett företag där jag tänkt sälja vissa produkter. Men nu ligger det till så att jag inte har en susning om man måste ha något typ av tillstånd för att börja sälja varumärkta produkter, därför tänkte jag höra med någon som säljer varumärkta produkter eller som vet hur man ska gå tillväga. Låt oss säga att jag ska börja sälja sony produkter måste man inneha något typ av tillstånd då? Man kanske ska kontakta "huvud företaget" eller rättsinnehavaren av produkterna och fråga om lov först?

Jag vill ju inte utföra något som är olagligt  rtfm. Därför tänkte jag att det kanske är bäst att höra sig för innan man startar igång.Är väldigt tacksam för svar.


16
Kom igen 47 visningar och ingen som svarar.....är det verkligen ingen som kan detta?[br]
632
3
I ditt exempel nämner du sony. Ring Sony och hör med dem. [br][br]Jag antar att du inte får köpa deras prylar var som helst, och du lär därför inte kunna sälja dem hur som helst. Men ring och hör, det är enklast.
109
Jag säljer glasklara plastskivor på min sajt [url=http://www.stocksundet.se]www.stocksundet.se[/url][br]I den branschen finns en massa varumärken såsom Lexan, Plexiglas o.s.v.[br]Har sett att det nämns i leverantörernas allmänna villkor att om man bearbetar materialet så får man inte nyttja varumärket utan varumärkesinnehavarens tillstånd. Så om jag köper en Lexan-skiva (polykarbonat) och säljer den vidare som en Lexan-skiva så är det ok. Däremot om jag använder materialet för att göra inbrottssäkra fönster och saluför dessa som "Lexan-fönster" så skulle jag behöva inhämta tillstånd från materialtillverkaren som äger varumärket.
http://www.plexiglasskivor.se
http://www.plast-tak.se
2066
22
Nej, du behöver inget speciellt tillstånd för att sälja saker (förutom F-skatt och momsregistrering, dvs starta ett företag). Det råder dessutom öppen konkurrens inom EU, så det är teoretiskt förbjudet att förhindra dig att sälja produkterna (du måste dock hitta något ställe att köpa dem först). Om du tänker importera produkterna från ett land utanför EU är det helt andra regler som gäller.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
16
Tusen tack allihopa![br][br]Jonathan: Du skriver att det är helt andra regler som gäller om man tänker importera produkter från ett land utanför EU, vart kan jag läsa mer om detta? [br]Det bästa och lättaste kanske vore om jag då hittar en säljare i Sverige eller inom EU  som kan leverera produkterna som jag behöver, fast då kan jag tänka mig att produkterna blir dyrare att inköpa, är väl värt det kanske.[br][br]Tack igen! ;D

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.