Byta momsredovisning?

33
Jag har en enskild firma och tänkte nu testa "Vismaspsc ensklid fima" för bokföringen men där står att jag måste betala momsen årsvis. Jag betalar in en uppskattad moms varje månad och "resten" efter deklarationen, måste jag då kontakta skatteverket för att byta?Kom precis på att det är kanske skatten jag betalar varje månad och inte momsen?
488
I mina öron låter det som om du redan redovisar momsen årsvis. [br] [br]Den som redovisar moms månadsvis fyller varje månad i en blankett som heter Skattedeklaration. Där talar du om exakt hur stor försäljningen och momsen var just den månaden. Gör du det?
68
[quote="henke99"]Jag har en enskild firma och tänkte nu testa "Vismaspsc ensklid fima" .....[/quote] [br] [br]...bara en liten försynt fråga - vet Du vad programmet kostar?
46
[quote="Sten_UNICELL"] [br]...bara en liten försynt fråga - vet Du vad programmet kostar?[/quote] [br] [br]Hade ni inte lite bättre fantasi än att sno SPCSs punkter de radar upp i sin marknadsföring? :)
46
[img]http://img134.imageshack.us/img134/3430/unicellzp8.gif[/img]
68
[quote="Kristofer"] [br]Hade ni inte lite bättre fantasi än att sno SPCSs punkter de radar upp i sin marknadsföring? :)[/quote] [br] [br]Ja, Du var alert och såg vårt lilla "knyck". [br] [br]UNICELL har alltsedan 2002 varit ensamma på marknaden med ett program som gör det möjligt att bokföra utan Debet och Kredit. [br] [br]Vi läser nu SPCS annonskampanj "äntligen ett intelligent bokföringsprogram där man slipper debet och kredit". När man sedan tittar på SPCS kassaboksprogram så ser man direkt att SPCS inte hade bättre fantasi än att "knycka" vår programidé! Man har "knyckt" programupplägget som gör det möjligt att slippa debet och kredit och har dessutom mage att påskina att man själv uppfunnit detta. - Vi har nog mycket att ta igen innan det är färdigknyckt :) [br] [br]Jo, vi har också knyckt SPCS prissättningsmodell. Med den skillnaden att vi är ärliga och talar om att den "dumfinurliga" prismodellen innebär att man betalar dubbla priset första året. Jämför gärna våra program och vårt sätt att presentera priset.
23
Sten_Unicell! [br] [br]Stämmer det att man inte kan använda varken UNI_BAS mini eller SPCS program om man köper varor utanför Sverige men i övrigt följer samtliga kriterier som krävs för bokföringsprogrammen?
68
[quote="tili"]Sten_Unicell! [br] [br]Stämmer det att man inte kan använda varken UNI_BAS mini eller SPCS program om man köper varor utanför Sverige men i övrigt följer samtliga kriterier som krävs för bokföringsprogrammen?[/quote] [br] [br]Båda dessa program är så kraftigt nedbantade att man snarast kan kalla dessa för elektroniska kassaböcker. Detta passar för många små enskilda företagare, men gränserna är snäva. Det behövs inte mycket innan "passerar gränsen" för vad som är möjligt. EU-handel och exporthandel är en sådan gräns. Då gäller det att se sig om efter nästa storlek. [br] [br]Med ovanstående som bakgrund är det så mycket viktigare att man har "ett nästa steg" klart för sig. Vad händer när man passerar gränsen?? Vad kostar det att uppgradera till nästa steg. Måste man börja från noll med allt. Måste man börja att bokföra med debet och kredit eller finns det en fortsättning med bibehållen enkelhet?
33
[quote="Sten_UNICELL"][quote="henke99"]Jag har en enskild firma och tänkte nu testa "Vismaspsc ensklid fima" .....[/quote] [br] [br]...bara en liten försynt fråga - vet Du vad programmet kostar?[/quote] [br] [br]Jo då, jag vet vad programmet kostar och jag har även köpt er Uni_bas som jag aldrig började använda eftersom jag inte gillad det.
33
[quote="Sten_UNICELL"][quote="henke99"]Jag har en enskild firma och tänkte nu testa "Vismaspsc ensklid fima" .....[/quote] [br] [br]...bara en liten försynt fråga - vet Du vad programmet kostar?[/quote] [br] [br]Jo då, jag vet vad programmet kostar och jag har även köpt er Uni_bas som jag aldrig började använda eftersom jag inte gillade det. Kan ju hända att om jag satte mig in i det så hade det varit annorlunda men nu har jag fastnat för Vismas program och ska testa det.
68
Detta är ju alla programmakares mardröm. Man försöker göra ett program som passar alla - men det går inte. Inte minst smaken är ju så olika. [br]Beklagar att Du inte gillade UNI_BAS, hoppas förstås att Du även tittat på UNI_BAS-mini som är det som ska jämföras med SPCS enskild firma. Om Du har köpt UNI_BAS redan kan jag väl åtminstone nämna att det är kostnadsfritt att nedgradera från UNI_BAS-standard till UNI_BAS-mini.
sf
Den här tråden verkar ha blivit till en duell mellan bokföringsprogrammen "VismaSpcs EnskildFirma" och "UNI_BAS-mini" där båda framställs som de första anpassade för enskilda firmor. [br] [br]Då anser jag det inte mer än rätt att programmet "eFRedo" också ska nämnas i tråden. eFRedo var det första programmet på marknaden som är verkligen anpassat för enskilda firmor där den viktigaste anpassningen är att det innehåller funktioner som motverkar det som borde vara "alla enskilda näringsidkares mardröm", nämligen att inte kunna se hur mycket skatt man är skyldig. [br] [br]eFRedo är inte heller begränsat av storlek på omsättning, årsvis momsredovisning eller kontantmetoden, det går alldeles utmärkt att använda även om någon eller några av dessa parametrar förändras med tiden. [br] [br]Stig Forsberg [br][url]www.enskildfirma.nu[/url]
488
Hörrni nu får ni ge er med reklam-diskussionen här!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.