Här kommer tipsen på hur du förbättra din relation till pengar som företagare.  

Pengar och din känsla av värde

Om du har hög självkänsla är oftast din relation till pengar sund. Om du tycker om dig själv så tycker du också att du är värd att ha ett ekonomiskt välmående företag som ger dig trygghet och ekonomisk guldkant. Om du däremot har en låg självkänsla så brukar det mer hänga ihop med olika konflikter, både inre och yttre kring pengar. Kanske sticker du huvudet i sanden istället för att göra upp budgetar som håller eller kanske köper du statusprylar och resor bara för att visa att du duger inför dina kunder.

Underliggande myter som styr

De flesta präglas av någon negativ myt eller programmering kring pengar som ofta ställer till problem för en i olika situationer som har med pengar att göra och så även i vårt sätt att driva vårt företag. Fundera över om du har några negativa tankar om pengar som kanske håller dig tillbaka när du ska köpa eller sälja dina varor och eller tjänster. Kanske du omedvetet lever efter devisen ”pengar är inte allt” och självklart är det inte det men desto oftare du tänker att pengar inte är viktigt så blir det ju också sant på ett eller annat vis. Bestäm dig för att släppa taget om myter och gamla programmeringar som hindrar dig mest i ditt företagande.

Sätt upp mål och visualisera

Som med mycket annat är det bra att sätta upp mål kring pengar. Hur mycket ska du tjäna i år? Hur mycket ska du investera och på vilket sätt? Sätt upp delmål och ge dig själv en klapp på axeln när du lyckas nå dina mål. Gör också som idrottsmännen – visualisera dig själv när du nått dit du vill. Skapa dig en mental bild av att du redan nått dina mål. Gör denna bild så levande och färgstark som möjligt och upplev hur glad och nöjd du är när du nått dit.

Skaffa dig positiva företagarförebilder

Vem i din företagaromgivning är bra på och har ett okomplicerat sätt att hantera olika pengasituationer? Låt dig inspireras av de företagare som du märker har en sund inställning till pengar och som vågar vara framgångsrika. Säkert upptäcker du att de har en balans mellan att kunna ta för sig och se om sitt eget hus men samtidigt också kan vara generösa och bjuda andra i olika sammanhang.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.