Hej! Jag heter Lina Olsson och går på Campus Väst i Lysekil. Vi ska starta ett UF företag och jag och en kompis till mig ska starta det tillsammans. Vårt företag tar emot gamla glas, fotoramar, bord och stolar som vi gör om, t ex målar och sånt till ett bra pris. Så om man har ett gammalt bord så kan man lämna in det till oss så slipper man slösa pengar på ett dyrt bord. Kunden får också själv bestämma hur man vill ha det och sen komma och hämta det. De kan även sälja grejer till oss och så gör vi om det och säljer det på nytt. Så jag undrar om ni vet vilka vi kan ta kontakt med som kan hjälpa oss med detta. Det vore jättesnällt om ni kunde hjälpa oss. Och om ni hade några råd till som kan förbättra vår idé. MVH Lina Olsson
- lina olsson


Svar av Urban Gattzén, Expert inom ledarskap- och företagsutveckling.

Spännande affärsidé.

Vet inte riktigt vad det är ni vill ha hjälp med men om jag hade varit med i ert företag så hade jag tänkt så här.

1. Marknadsföringen är en viktig bit för att folk ska veta att ni finns till. Då kan man göra ett enkelt A4 och stoppa i brevlådorna där ni tydligt beskriver var ni gör och hur man lättas hittar er.

2. En Facebook-sida där ni visar hur ni förvandlar en ex. gammal soffa från kaffeved till en fin charmig möbel. Se till att få in vänner och folk som bor i ert närområde att gilla sidan och gör nya inlägg minst en gång om dagen. Där går också att annonsera billigt och riktat till just ert upptagningsområde.

3. Gå till er lokala tidning och berätta om ert projekt så kanske de skriver en artikel om er.

4. Sätt upp lappar på anslagstavlor där ni bor t.ex. ICA, Coop där det rör sig mycket folk.

5. Våga ta betalt!

6. Lova inte för mycket, så ni hinner med att leverera i tid.

Är det något mer ni funderar över så hör av er till mig. Hoppas detta kanske löste lite av era funderingar.

Lycka till!

/Urban Gattzén

Missa inga nyheter! Anmäl dig till ett förbaskat bra nyhetsbrev.
0 kommentarer
Du måste logga in för att skriva en kommentar. för att registrera dig som medlem.